Svijet

Princ Hari napušta britansku vojsku

Britanski princ Hari potvrdio je danas da napušta službu u vojsci nakon deset godina, rekavši da se nalazi na "raskršću" u svojoj vojnoj karijeri, piše britanski list "Gardijan".
Princ Hari napušta britansku vojsku
Portal AnalitikaIzvor

Princ Hari (30) koji je učestvovao u dvije operacije u Avganistanu kao pilot aviona Apač kaže da mu odlazak iz vojske teško pada, ali da je to bilo neizbježno.

"Većina dobrih stvari se neizbježno završava i moja vojna karijera je na raskršću. Na sreću, nastaviću da nosim uniformu i do kraja života ostaću u kontaktu sa prijateljima iz vojske", naveo je princ u saopštenju.

On je dodao da se trenutno završava jedno poglavlje u njegovom životu, ali da on odmah otvara novo, čemu se, kako priznaje, veoma raduje.

Prije nego što završi svoju vojnu karijeru u junu ove godine, Hari će provesti još četiri nedelje pomažući australijskim odbrambenim snagama i preduzeće turu na Novom Zelandu, rečeno je iz Kensington palate.

Poslije toga, on namjerava da se usredsredi na volonterski rad u Podsaharskoj Africi, prije nego što se na jesen vrati na volonterski posao u Ministarstvu odbrane u centru koji pomaže povrijeđenim vojnicima da se oporave.

On će takođe nastaviti sa organizovanjem šampionata Inviktus na kom se takmiče bivši vojnici koji su ranjeni na dužnosti.

Portal Analitika