Svijet

Princ Hari napušta britansku vojsku

Britanski princ Hari potvrdio je danas da napušta službu u vojsci nakon deset godina, rekavši da se nalazi na "raskršću" u svojoj vojnoj karijeri, piše britanski list "Gardijan".
Princ Hari napušta britansku vojsku
Portal AnalitikaIzvor

Princ Hari (30) koji je učestvovao u dvije operacije u Avganistanu kao pilot aviona Apač kaže da mu odlazak iz vojske teško pada, ali da je to bilo neizbježno.

"Većina dobrih stvari se neizbježno završava i moja vojna karijera je na raskršću. Na sreću, nastaviću da nosim uniformu i do kraja života ostaću u kontaktu sa prijateljima iz vojske", naveo je princ u saopštenju.

On je dodao da se trenutno završava jedno poglavlje u njegovom životu, ali da on odmah otvara novo, čemu se, kako priznaje, veoma raduje.

Prije nego što završi svoju vojnu karijeru u junu ove godine, Hari će provesti još četiri nedelje pomažući australijskim odbrambenim snagama i preduzeće turu na Novom Zelandu, rečeno je iz Kensington palate.

Poslije toga, on namjerava da se usredsredi na volonterski rad u Podsaharskoj Africi, prije nego što se na jesen vrati na volonterski posao u Ministarstvu odbrane u centru koji pomaže povrijeđenim vojnicima da se oporave.

On će takođe nastaviti sa organizovanjem šampionata Inviktus na kom se takmiče bivši vojnici koji su ranjeni na dužnosti.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.