Politika

Pajović: Opoziciji potrebni racionalni i pragmatični stavovi

Proces atomiziranja opozicione scene nije dobar i opoziciji su potrebni realni, racionalni i pragmatični stavovi, jer je to preduslov za demokratsku smjenu Demokratske partije socijalista (DPS), poručio je predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović.
Pajović: Opoziciji potrebni racionalni i pragmatični stavovi
Portal AnalitikaIzvor

„Pozitivna je obavila konsultacije sa nekim parlamentarnim i vanparlamentarnim subjektima, sa ciljem snaženja integrativnih impulsa, nasuprot političkoj destrukciji koju jednako snažno forsiraju DPS i neki medijski tajkuni“, rekao je Pajović za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, motivi DPS-a su jasni, a to je unošenje opšte apatije kako bi lakše dobili izbore.

On je ocijenio da proces atomiziranja opozicione scene nije dobar i destimulišući je za građane koji žele promjene. „Nemam dilemu da DPS-u najviše ide u prilog usitnjavanje opozicije i uzajamno prozivanje ko je prava, a ko kriva opozicija“.

„Opoziciji su potrebni realni, racionalni i pragmatični stavovi jer je to preduslov za demokratsku smjenu DPS-a. Ako ih ne bude imala, imaćemo još jedan talas izjava u kojima se otrovne strelice odapinju na sve strane, a koje u javnosti šalju poruku frustracije i nesposobnosti da se smijeni vlast“, kazao je Pajović.

Portal Analitika