Društvo

VUČINIĆ: MCP sredstva koja ukriva ulaže u nekretnine u BiH i Srbiji

Potpredsjednik savjeta Mitropolije CPC Satevo Vučinić kazao je u izjavi za Portal Analitika da Mitropolija crnogorsko primorska SPC sredstvima koja stiče prodajom paštrovskog zemljišta i prihodima iz Ostroga gradi hotelski kompleks u Buljarici i ulaže ih u nekretnine u BiH i Srbiji.
VUČINIĆ: MCP sredstva koja ukriva ulaže u nekretnine u BiH i Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Eparhijski savjet MCP-a usvojio je u subotu završni račun za 2014. godinu i Predlog budžeta za 2015. godinu. Vučinić je kazao da su informacije prema kojima je budžet MCP skromnih 770.000 eura - ruganje razumu.

- Ukupni prihodi cetinske filijale su više desetina puta veći. Ta filijala sredstvima koja ukriva, a stiče prodajom paštrovskog zemljišta i prihodima iz Ostroga gradi hotelski kompleks u Buljarici i hotele na crnogorskom primorju, ulaže u nekretnine u Banja Luci, Palama, Novom Sadu i Beogradu, finasira podrivanje ustavnog poretka, izdržava bogosloviju na Cetinju i hiljade crkvenih i civilnih lica koja je opslužuju, a bogme i Beogradsku patrijaršiju – kazao je Vučinić za Portal Analitika.

On je istakao da je MCP uspostavila „eksteritorijalni status u zemlji“.

- I vrši izvjesna suverena prava nad našom državom u ime Srbije, a nad crkvama i manastirima apsolutna, tako da se  inspekcijski organi klone od nje, a državna administacija ćuti. Takva politika izdaje države je uzela maha i ne vidi joj se kraja, jer vlast, sudstvo i policija ćute – poručio je Vučinić.

 

 

Portal Analitika