Društvo

VUČINIĆ: MCP sredstva koja ukriva ulaže u nekretnine u BiH i Srbiji

Potpredsjednik savjeta Mitropolije CPC Satevo Vučinić kazao je u izjavi za Portal Analitika da Mitropolija crnogorsko primorska SPC sredstvima koja stiče prodajom paštrovskog zemljišta i prihodima iz Ostroga gradi hotelski kompleks u Buljarici i ulaže ih u nekretnine u BiH i Srbiji.
VUČINIĆ: MCP sredstva koja ukriva ulaže u nekretnine u BiH i Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Eparhijski savjet MCP-a usvojio je u subotu završni račun za 2014. godinu i Predlog budžeta za 2015. godinu. Vučinić je kazao da su informacije prema kojima je budžet MCP skromnih 770.000 eura - ruganje razumu.

- Ukupni prihodi cetinske filijale su više desetina puta veći. Ta filijala sredstvima koja ukriva, a stiče prodajom paštrovskog zemljišta i prihodima iz Ostroga gradi hotelski kompleks u Buljarici i hotele na crnogorskom primorju, ulaže u nekretnine u Banja Luci, Palama, Novom Sadu i Beogradu, finasira podrivanje ustavnog poretka, izdržava bogosloviju na Cetinju i hiljade crkvenih i civilnih lica koja je opslužuju, a bogme i Beogradsku patrijaršiju – kazao je Vučinić za Portal Analitika.

On je istakao da je MCP uspostavila „eksteritorijalni status u zemlji“.

- I vrši izvjesna suverena prava nad našom državom u ime Srbije, a nad crkvama i manastirima apsolutna, tako da se  inspekcijski organi klone od nje, a državna administacija ćuti. Takva politika izdaje države je uzela maha i ne vidi joj se kraja, jer vlast, sudstvo i policija ćute – poručio je Vučinić.

 

 

Portal Analitika

Komentari (11)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Milo Vujoviću..
17.03.2015. 19:59

...dok je vas "hispanocrnogoraca"-tzv."srbi" na stotine iljada po Crnoj Gori-ne brini za pare i finaciranje Mitropolije-teče ka Nijagarini vodopadi? P.S.a tebi Pastrovicu-preporučujem da ako se pridigne Zeko mali-bojim sa da će se pridići i Kadićiiii? I eto ti jopet "zuluma"-po Crnoj Gori, ka 1988/1989 godine kad ste "ISTI ISTIMA"(ka vi i prci!)-VI,na stotine iljada predali,brez metka opaljenga Domovinu-okupatoru kasapinu sa Dedinja!

0
2
P Pastrovic
17.03.2015. 13:27

Moj saplemenik bulazni i svjesno,izdajnicki daje za pravo SPC-u otudjenje crnogorske zemlje, jer ovo je jos Crna Gora.Nijesu ovo jedine granice na svijetu koje su se promijenile .Moz li moj saplemenice reci svima nama jedan jedini takvi primjer u svijetu.Kasno si postao pravoslavni Srbin ,tek pod Austrougarskom i Karlovackom Mitropolijom.Nijesmo svi takvi ,poneko postuje i Crnu Goru a izdajnika domovine je vazda bilo i bice .Kad bi se samo Zeko mali pripodigao da te vidi.

5
1
M Milo Vujovic
17.03.2015. 12:23

(Nastavak Mog komentara) To je Klasicno Sprdanje sa Drzavom a Samo da se Prehrani Vojska od 1300 Ilegalnih popova Trebaju im 6-7miliona eura za Godinu a đe su tu Razni Drugi Troskovi i Rezije i Razni Luksuzi koje Uzivaju u Nasim Otetim Hramovima i Cjelokupnoj Imovini !!! Vucinicu sta Ocekujemo od Vlasti koja ih Javno Podrzava Normalno je da Svi Cute,o Tome je Pisala Pobjeda prije neki dan da su Vrh DPS-a i Amfilohije pocetkom 1990.g. Napravili Ugovor da Jedni Druge Uzajamno Podrzavaju,Amfilohije i njegovi tzv.Vjernici Glasaju DPS za Opstanak na Vlasti a DPS-Vlast Amfilohiju za Opstanak u Nase Otete Hramove koje Drze pod Okupacijom,i Nije Slucajnost kada CPC i Njeni Vjernici Probaju da Uđu u Svoje Hramove,Hitno Policijski Rezim Salje na Stotine tzv.Specijalce da Nam Zabrane Ulaz u Nase Otete Hramove koje su Nam Ostavili Nasi Slavni Preci, i Zato Crnogorska Nacija Ima Obavezu Prema Svojim Slavnim Precima i Svojim Potomcima da Vrate Sve Svoje Otete Hramove !!!

7
2
M Milo Vujovic
17.03.2015. 12:01

Ja sam u Mojim Komentarima Odavno 100 puta Naznacio da se Novac Otet od Crnogorske Nacije iz Nasih Svetinja Iznosi na Desetine Miliona eura za Srbiju tzv.Sumsku i na Kosovo a Manja Sredstva za Posrbljavanje CPC i Crnogoraca u Argentini i Albaniji, Tokove Novca za Srbiju tzv.Sumsku i Kosovo Tesko je Pratiti jer TORBAMA ih Iznose Preko Nasih Granica,Oni su Zasticeni od Ove Izdajnicke Vlasti i Imaju Tretman na Nasim Granicnim Prelazima kao da su Strane Diplomate !!! Drzavni Tuzioc Moze Lako Provjeriti Tokove Novca za Inostranstvo Argentina i Albanija a i Neke Korumpirane Carinike na Granicnim Prelazima za Srbiju tzv.Sumsku i Kosovo đe Propustaju Kurire Popove sa Torbama Novca i Zato su Debelo Nagrađeni Ovo je Javna Tajna !!! a Velika Sredstva od Prodaje Otetog Zemljista od CPC tj.Drzave na Citavoj Teritoriji Crne Gore a Posebno na Primorje Prodaju-Kupuju Razne Nekretnine kao Trgovacko Preduzece ili Investicioni Fond,Cus da im je Budzet 770.000 eura za 2014.g.

8
2
D Dusan Madzarovic
17.03.2015. 11:39

KO SVE OVO ZNA I VIDI, a NE reaguje, onda je to V E L I K A korupcija. Neka u svemu ovome pronadju sebe SVE institucije drzave Crne Gore i SVI pojedinci u njima. OVO JE NAJSRAMNIJI CIN koji unistava moral ljudskog roda.

6
1
V Vučiniću,čuješ li me?
17.03.2015. 10:23

Kad kažeš paštrovska zemlja-imaj na umu da ona nikad nije bila crnogorska nego srpska -pravoslavaca sa primorja-koji su bili pod crkvenu upravu Zadra-koji danas pripada Hrvatskoj!

1
8
p paradoksi
17.03.2015. 09:28

Stevo, ođe se zaboravlja da u Crnoj Gori postoje 3 eparhije pa je zbir pokradenih para i veći i tajnovitiji. Teritorija Crne Gore je podiljelila srpska crkva a o tome niko ne progovara. Crna Gora u režiji te crkve je podijeljena teritorija, a Crnogorsku Mitropoliju su sveli na staru Crnu Goru. To vlast ove zemlje mora da riješi! To komadanje Crne Gore mora da prestane! To je prvo pa sve ostalo po spisku! Dok te persone ne odu za Đomom.

7
1
B Baro
17.03.2015. 09:27

Braćo Crnogorci, Ostrog i Sv. Vasilije Ostroški su svetinje od davnina. Za vrijeme komunizma, a pogotovo krajem 20. vijeka, Ostrog i njegovi sveštenici su kršatvali našu đecu, Crnogorce. Sada, kad hoćeš da uzmeš dokument o izvršenom krštenju treba da platiš taksu u eurima, a sveštenik ti daje potvrdu da je izvršeno krštavanje, ali dokument je sa taksenom markom Republike Srbije u dinarima. Narode, ĐE OVKVOG SLUČAJA IMA U KRŠTENOM SVIJETU?????? NIĐE !!!!!!

7
1
A Analitičar
17.03.2015. 08:41

Ne mislim da sotonjići bilo što čine u nečije ime. ONI su glavni nosioci veljesrbskoga projekta i sebe su postavili iznad vlasti Srbije. Nije njima cilj velika Srbija radi Srbije, već bi oni da izkoriste državu (njezin sudsko-represivni aparat) da oni sami nesmetano vladaju nad "srbskijem zemljama". To ne znači da nemaju podporu države Srbije, to ne znači da i ona nema slične apetite. Jedino mislim da popovi sve ovo čine radi sebe. A, stado kao stado ..

12
1
A Anonimno-533009525
17.03.2015. 07:53

Stiće ih božja kazna,a i stiže polako Stevo i njih i njihove nasilne kvazi-zombirane vjernike.Ispraviće to sve Bog, kad neće oni koji trebaju na zemlji.

18
2
G GOGA
17.03.2015. 07:21

TAKO IM SRETNO BILO

9
2