Zabava

Džeremi Klarkson progovorio nakon skandala u Top Gearu (VIDEO)

Voditelj popularne automobilističke emisije "Top Gear" Džeremi Klarkson se oglasio nakon skandala u kojem se sukobio sa producentom tokom snimanja. U kolumni za britanski dnevnik "The Sun" je nagovijestio da bi mogao napustiti TV kuću BBC.
Džeremi Klarkson progovorio nakon skandala u Top Gearu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Džeremi Klarkson je suspendovan ove sedmice nakon što se "obračunao" sa producentom emisije "Top Gear". U kolumni se usporedio s dinosaurusom.

"Izgubimo jednu životinju i dobijemo drugu. Priroda je napravila grešku kada je stvorila dinosaurusa. Bio je prevelik i prenasilan. Svi dinosaurusi su izumrli, a sada niko ne žali za njima. Ove velike životinje nemaju mjesta na svijetu koji je nastavio dalje", napisao je Klarkson u svojoj kolumni.

Do sada je više od 850.000 ljudi potpisalo peticiju kojom je zatražen povratak Klarksona na posao.

"Možete pokrenuti koliko god kampanja želite i tražiti podršku političara, ali uvijek dođe dan kad morate mahnuti velikim čudovištima i nastaviti dalje. Izgubimo jednu životinju da bi dobili drugu. Svijet ide dalje", dodao je Klarkson.

Simon Cowell, premijer David Cameron i Klarksonove kolege voditelji James May i Richard Hammond su mu u svojim saopštenjima pružili podršku, dok je Jonathan Ross bio među njegovim kritičarima.

BBC-ov generalni direktor Tony Hall je potvrdio ove sedmice da je on sudjelovao u istrazi o događajima koji su doveli do Klarksonove suspenzije.

klix.ba

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.