Abiznis

Milano: Opredijeljenost Vlade Crne Gore i A2A za iznalaženje zadovoljavajućeg rješenja

U sjedištu kompanije A2A u Milanu održan je sastanak crnogorske delegacije koju predvodi potpredsjednik Vlade, prof. dr Vujica Lazović i rukovodstva A2A na čelu sa predsjednikom kompanije Đovanijem Valotijem i izvršnim direktorom Lukom Kameranom. Ovo je u poslednjih nekoliko mjeseci treći susret na najvišem niovu, čime se potvrđuje opredijeljenost obje strane da iznađu obostrano zadovoljavajuće rešenje za funkcionisanje Elektroprivrede u narednom periodu.
Milano: Opredijeljenost Vlade Crne Gore i A2A za iznalaženje zadovoljavajućeg rješenja
Portal AnalitikaIzvor
Nezavisno od ishoda pregovora koji imaju za cilj nastavak saradnje, ukoliko bude postignut dogovor o izgradnji Bloka 2 Termoelektrane u Pljevljima država i A2A će kao najveći pojedinačni akcionari u Elektroprivredi zajednički upravljati EPCG-om i nakon 1.aprila, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.
 
Tokom više rundi pregovora, crnogorska delegacija je stavila akcenat na razvojne projekte kao preduslovu za eventualno produženje Ugovora. Ponovljeno je da je za crnogorsku stranu ključno donošenje odluke o ulasku EPCG u značajniji broj investicija, sa posebnim naglaskom na realizaciju projekta Bloka 2 Termoelektrane. 
 
Na sastanku je razmotren i status aktivnosti na pronalaženju trećeg partnera koji bi, zajedno sa EPCG, učestvovao u realizaciji Bloka 2. Razmijenjene su informacije u vezi sa interesovanjem kompanija iz Turske, Kine i Slovačke za učešće u projektu i neophodnim preduslovima za to. 
 
Postignut je dogovor da se do 31. marta nastavi intenzivna komunikacija u cilju pronalažnja modela saradnje koji će omogućiti poštovanje ključnih principa koje su obje strane iznijele tokom pregovora. 
 
U crnogorskoj delegaciji bili su i ministar ekonomije Vladimir Kavarić i predsjednik Odbora direktora EPCG Srđan Kovačević
Portal Analitika