Region

TUGA U SRBIJI: Piloti sahranjeni uz najveće počasti

Piloti Omer Mehić i Milovan Đukarić, nastradali prilikom pada helikoptera tokom akcije spašavanja petodnevne bebe, sahranjeni su uz najveće vojne počasti.
TUGA U SRBIJI: Piloti sahranjeni uz najveće počasti
Portal AnalitikaIzvor

Mehić je sahranjen na Novom groblju u Novom Sadu uz tri plotuna pripadnika Vojske Srbije, dok je Milovan Đukarić sahranjen u Mošorinu.

Sahrani Mehića pored rodbine, prisustvovao je veliki broj prijatelja, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, komandant 204. Vazduhoplovne brigade general Predrag Bandić, izaslanik predsjednika Srbije Milorad Simić, starješine i pripadnici novosadskog garnizona, kao i članovi Gradskog vijeća Novog Sada i predstavnici Skupštine grada. 

U ime starješina i kolega od Mehića se oprostio major 204. Vazduhoplovne brigade Slavko Bajić. 

Iz porodične kuće pilota Milovana Đukarića ispratili su porodica, komšije, kolege i prijatelji kao i državni zvaničnici, prenosi RTV. 

U Novom Pazaru juče su sahranjeni medicinski radnici Opšte bolnice Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović. 

Zastavnik Nebojša Drajić i Ivan Miladinović biće sahranjeni sutra u Jaklju kod Bajine Bašte i u Beogradu. 

Mehić je zajedno sa kapetanom Milovanom Đukarićem, zastavnikom Nebojšom Trajićem, mehaničarem i letačem Ivanom Miladinovićem, nastadao u noći između petka i subote prilikom pada vojnog helikoptera u reonu aerodroma u Surčinu. 

U helikopteru koji se srušio bili su i ljekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović koji su bili u pratnji životno ugrožene bebe iz Novog Pazara, koja je trebalo da bude primljena u Institut za majku i dete u Beogradu.

(B92)

Portal Analitika