Politika

Đukanović: "Svako da radi svoj dio posla" (VIDEO)

Premijer Milo Đukanović rekao je da se ne bavim pitanjem finansijskog statusa bilo koga, uključujući svoje prijatelje i saradnike i da nadležnim organima treba prepustiti da odrade svoj posao u vezi navoda o postojanju računa u stranoj banci porodice Marović.
Đukanović: "Svako da radi svoj dio posla" (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Mediji su objavili informaciju Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara da je supruga potpredsjednika Demokratske partije socijalista, Svetozara Marovićeva, Đorđina, svojevremeno imala 3,8 miliona dolara na računu švajcarskog ogranka banke HSBC.

Upitan da li je znao da Marović ima novac na bankovnom računu, Đukanović je kazao da se ne bavi pitanjem finansijskog statusa bilo koga uključujući i svoje prijatelje i saradnike.

“Marović je na to pitanje odgovorio. Razumio sam da su se i određeni državni organi oglasili oko ispitivanja tačnosti te informacije, tako da vjerujem da treba prepustiti svakome da radi svoj dio posla.Ja ne vidim nikakvog prostora za moj komentar “, kazao je Đukanović.

Na pitanje da li ima bankovni račun u inostranstvu, on je kazao da nema.

“Nemam, ako me Vi ne upoznate sa nečim što mi je izmaklo pažnji”, rekao je on novinarima nakon prezentacija programa finansijske podrške Investiciono-razvojnog fonda (IRF) za ovu godinu.

Upitan kako vidi njegovu poziciju Marovića nakon kongresa DPS-a, Đukanović je odgovorio da ne bi sada o tome govorio.

“Marović je potpredsjednik DPS-a. Mi se veoma ozbiljno pripremamo za kongres, a na kongresu ćemo vidjeti kakva će biti naša koncepcija buduće ekipe koja će biti na čelu te partije”, naveo je on.

Upitan da prokomentariše popunjavanje ministarskih mjesta,Đukanović je odgovorio da očekuje da će do sjutra imati kompletan predlog.

“I očekujem da u srijedu imamo jednu zanimljivu političku raspravu u parlamentu o mom predlogu za popunu Vlade”, kazao je on.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva DPS-a Đukanović je, prema saznanjima medija, saopštio da će Predrag Bošković biti novi ministar prosvjete, Budimir Šegrt zdravlja, Pavle Goranović kulture, a Zoran Pažin pravde.

Upita da potvrdi da li su saznanja novinara tačna, Đukanović je kazao da je u obavezi da to najprije saopšti parlamentu.

“Ja sam pravo sa jednog sastanka došao ovdje, tako da ne znam šta je procurilo u javnost”, dodao je on.

Đukanović nije želio da odgovori ni ko će biti novi ministra rada i socialnog staranja, navodeći da ozbiljno radi na pripremi tog kadrovskog rješenja.

 

 

(Mina)

Portal Analitika