Svijet

VARUFAKIS: Nijesam "pokazao srednji prst" Njemačkoj, video je montiran

Grčki ministar finansija Janis Varufakis je u popularnoj emisiji televizije ARD, suočen sa jedim snimkom na kome se vidi kako on pokazuje "srednji prst" Njemačkoj, izjavio da je to montaža i da on to nikada nije uradio.
VARUFAKIS: Nijesam "pokazao srednji prst" Njemačkoj, video je montiran
Portal AnalitikaIzvor

"To sa prstom nikada nijesam učinio. Video je pogrešan i montiran", rekao je Varufakis u emisji "Ginter Jauh", povodom snimka, nastalog u Zagrebu 2013. godine, za koji, međutim, njemački eksperti tvrde da je original.

Eskperti kažiu da je čak cijelo njegovo tijelo reagovalo na taj prst, kao i da na snimku nema ni sjenki, ni šumova i da je riječ o originalu, gdje sve "štima", pa i lepršanje njegove košulje, kada je podigao ruku, navode njemački mediji.

Varufakis je, povodom spekulacija o "rupi" u grčkom budžetu koja će do kraja marta biti velika milijarde eura u direktno video-uključenju iz Atine rekao da je radi o "malom problemu vezanom za likvidnost" i, kako danas ocjenjuju njemački komentatori, imao je monolog u emisiji i nije nikome dopustio da govori.

Na ocjenu voditelja o tome da ministar finansija jedne zemlje-dužnika, kojoj će možda u martu nestati para, govori o krizi kao o bezazlenoj, Varufakis je rekao da je za Evropu važno da govori jednim glasom i da Njemci, kao i Grci vjeruju u "evropsku kuću".

"Hajde da gradimo tu kuću", apelovao je Varufakis, a mediji navode da se tako "blagi tonove" od njega čuju rijetko.

 

Blic.rs

Portal Analitika