Svijet

Pješačio do posla 34 kilometara i obogatio se od humanitarnih priloga

Uporni čovjek iz Detroita kome se pokvario auto, a autobuska linija ukinuta, pa je svakodnevno pješačio do posla 34 kilometara, dobio je preko interneta u donacijama 360.000 dolara da kupi nova kola.
Pješačio do posla 34 kilometara i obogatio se od humanitarnih priloga
Portal AnalitikaIzvor

Džejms Robertson (56) postao je slavan pošto je jedan lokalni list ranije ove godine objavio da je počeo da pješaci do posla u fabrici auto-djelova jer mu se automobil pokvario 2005, a istovremeno ukinuta autobuska linija.

Jedan njegov kolega pokrenuo je akciju preko interneta za prikupljanje novca kako bi Robertson kupio novi auto, što se završilo sa prikupljenih 360.000 dolara, tako da je Robertson dobio novi "ford taurus" od 35.000 dolara.

Sve je to uticalo da u kvartu u Detroitu u kojem je živio ljudi počnu stalno da mu se obraćaju za novčane pozajmice, te je odlučio da se preseli u drugi dio tog grada, gdje se, kako je naveo, sada osjeća sigurnije.

"Možda sam rođen tamo, ali Bog zna da ne pripadam više tamo", rekao je Robertson i dodao da nikome iz starog komšiluka nije rekao gdje se preselio.

Nastavio je da radi u istoj fabrici, u kojoj zarađuje 10,55 dolara na sat, ali se njegov nekadašnji dug put od kuće do posla sveo na 20-minutnu vožnju.

"Namjeravam da nastavim da radim", rekao je Robertson lokalnom listu.

Većina njegovog novca nalazi se u jednom fondu o kojem brinu finansijski stručnjaci, koji ocjenjuju da će Robertsonu, ako bude mudar, cijela suma ostati netaknuta i kad bude otišao u penziju.

(Blic)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.