Društvo

PODGORICA: Na polusatnoj pauzi od dvanaest do četiri

Pune stolice, žamor, najnoviji telefoni na stolu, cvikeri na glavi, samo su neke od slika koje se danas vide ulicama Hercegovačkom i Njegoševom, naprometnijim i omiljenim mjestima Podgoričana za ispijanje kafe u toku pauze.
PODGORICA: Na polusatnoj pauzi od dvanaest do četiri
Portal AnalitikaIzvor

Stiče se utisak da jedino konobari rade. Dok užurbano priprema sljedeću turu za novopridošle goste, Nemanja iz kafića Galerija kaže za Portal Analitika da tu nema ničeg za čuđenje. 

1603konobar2a

„Pa znate da su kod nas uvijek najduže trajale, od 12 do 16!“.

Dodaje da se često dešava da su kafići puni tokom dana, ali da uveče, ako nije vikend, i nijesu toliko posjećeni.

„Ako se gleda po kafićima, niko ništa ne radi. Misterija kje koliko ljudi zapravo nešto čini“, kaže kroz smijeh Nemanja.

1603konobar3

Slična zapažanja ima i njegov kolega Bojan iz susjednog džez kluba „Sejdefa“.  

“Stiče se utisak da makar ovi u državnim firmama ništa ne rade”, kaže Bojan, uzimajući naručeno  piće od šankera.

1603konobar1

„Svi sjede po tri ure, a naruče jednu kafu. Kad počnu da pričaju, čuješ kako se ubiše od posla, kako rade kao konji“, veli njegov kolega Zoran iz kafane „El Pibe“ u Njegoševoj ulici.

1603kafici4

Istina, ima misterija vezanih i za konobare i šankere. Jednog od njih neki stranac je pitao kako je moguće da ima telefon od 400 maraka, a zarađuje mjesečno 300! Stranca su sjeli I objasnili mu natenane kako to kod nas ide, da svi, ne samo šankeri i konobari, troše više nego što zarađuju.

Misterija je strancu ostala, a Zoran za Portal Analitika komentariše: 

1603kafici2

“Mi uvijek radimo sve sa stilom, začinjenim samopromocijom i malom dozom jadikovanja. Zato se nerijetko dešava da baš ti koji ispijaju espreso ili dojč po nekoliko sati, tvrde i da najviše rade.”

 

A. S. 

Portal Analitika