Kultura

Konkurs za dokumentarce za 6. UnderhillFest

Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma "UnderhillFest" pozvao je autore iz cijelog svijeta - naročito iz Crne Gore - da do 31. marta prijave svoja ostvarenja na konkurs za ovogodišnje izdanje festivala koje će biti priređeno krajem maja u Podgorici.
Konkurs za dokumentarce za 6. UnderhillFest
Portal AnalitikaIzvor

Zainteresovani mogu preuzeti aplikacionu formu sa propozicijama konkursa na sajtu www.underhillfest.me, a više detalja mogu dobiti na adresu elektronske pošte office@underhillfest.me.

Podsjećamo, prošlogodišnji 5. Telekom UnderhillFest održan je od 3. do 12. juna, a publici je kao i prethodnih godina ponudilo bogat filmski, muzički i edukativni program koju je vidjelo tri hiljade ljudi. Prikazano je 17 filmova, koji su i prošle godine bili podijeljeni u tri selekcije – međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku, a selektori su Anđelka Nenezić i Vuk Perović. Dokumentarni film "Slika koja nedostaje" Ritija Pana proglašen je najboljim u međunarodnoj konkurenciji, dok je u regionalnom takmičenju pobijedio "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića iz Hrvatske, koji je osvojio i nagradu publike. Specijalno priznanje žirija u regionalnom programu dobio je film "Pogrebnik" Dragana Nikolića, a u međunarodnom film "Slatkica i bokser" reditelja Zaharija Hajnzerlinga.

Portal Analitika