Sci/Tech

Fejsbuk mijenja pravila - nova lista zabranjenih stvari

Kompanija Fejsbuk je nedavno svojim korisnicima saopštila nove detalje o prirodi materijala koji će ubuduće biti uklanjan sa ove društvene mreže.
Fejsbuk mijenja pravila - nova lista zabranjenih stvari
Portal AnalitikaIzvor

Nova verzija “Društvenih standarda” Fejsbuka (“Community Standards”), kojima se propisuje koje kategorije materijala će biti blokirane, od sada će uključivati i opciju “Opasne organizacije” (“Dangerous Organizations”).

Novi vodič na sajtu firme zamijeniće stari, i biti poslat korisnicima koji imaju primjedbe na postove drugih korisnika.

Nova lista zabranjenih termina sada obuhvata 2.500 riječi, što je skoro trostruko više u odnosu na dosadašnju listu.

Posebno je bilo razmatrano pitanje golotinje, pa tako korisnici više neće imati priliku da vide obnažene zadnjice i prikaze ženskih grudi na kojima se vide bradavice.

Ova zabrana odnosiće se i na digitalno kreiran sadržaj, osim ako u pitanju nije materijal edukativnog ili satiričnog sadržaja. Biće zabranjene i sve vrste eksplicitnih tekstualnih deskripcija u vazi sa seksualnim odnosom.

Fotografije majki koje doje svoju djecu ili prikazi grudi nakon mastektomije, međutim, uvijek će biti dopušteni, navodi kompanija.

Izvor: b92.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.