Fudbal

Radonjić objavio spisak i debituje protiv Hrvata: Nema treme

Mojaš Radonjić će uskoro debitovati na klupi mlade reprezentacije Crne Gore. Novi selektor mladih nada kreće od prijateljskog duela sa Hrvatskom, koji će mu dati uvod u mogućnosti reprezentacije pred start kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo. Radonjić je danas izašao pred medije, objavio je spisak igrača za taj duel, i poručio da treme nema.
Radonjić objavio spisak i debituje protiv Hrvata: Nema treme
Portal AnalitikaIzvor

’’Što se tiče igrača iz Crne Gore imamo sto odsto uvid u njihove mogućnosti. U ovom trenutku to je najbolji izbor koji imamo. Od šireg spiska koji je brojio oko 30 igrača, izabrali smo 20, ali mjesto nikome nije ’’zabetonirano’’. Viđećemo kako će sve izgledati protiv Hrvatske, mada malo je vremena, više ćemo razgovarati, nego što ćemo raditi na terenu. Što se tiče mog debija, nijesam previše uzbuđen. Što kažu ja sam ovaj fudbalski dio ’’pregorio’’, i kao fudbaler i kao trener. Treme nema, nijesam je imao ni kao igrač, a nemam ni sada kao selektor mlade reprezentacije. Griješili su i voi prije mene, griješiće i ovi poslije mene, griješiću i ja, ali cu nastojati da tih grešaka bude što manje’’, kazao je Radonjić.

’’Većina ovih igrača je prošlo kadetsku i omladinsku reprezentaciju, pojavili su se neki novi igrači. Sve zavisi od njih, od toga kako će igrati u klubu, kako će se snaći u reprezentaciji. Viđećemo koliko igrači mogu da izdrže na terenu, koliko su fizički spremni, ali to sve zavisi od njihove minutaže u klubovima. To ćemo procijeniti na prijateljskim utakmicama, treninzima. Rano je govoriti o tome ko će biti nosioc reprezentacije'', poručio je selektor mlade selekcije. 

Na spisku je i Vukan Savićević koji je prešao put od crnogorske kadetske reprezentacije, pa preko omladinske selekcije Srbije...

’’On je ocijenjen kao extra talenat. Njegova želja je bila da dobije naš pasoš. I on je procijenio da mu je bolje da igra za Crnu Goru. On sljedeće neđelje dobija pasoš. Viđećemo da li će u budućnosti biti sličnih situacija, da još neki igrači dobiju crnogorski pasoš. Procijenićemo da li nam ti igrači trebaju. Ali, o svakom igraču moramo da vodimo računa, da ih pratimo stalno, da vidimo kako rade, treniraju, dal napreduju. Ovo je mala baza, i nemamo prevelik izbor. To je to što imamo, i od toga treba da pravimo reprezentaciju i rezultate.’’

Crna Gora će igrati u Grupi 1 kvalifikacija za odlazak na U-21 Evropsko prvenstvo, a za protivnike će imati reprezentacije Češke, Belgije, Moldavije, Letonije i Malte.

’’Ambicije? Pa prvo da sačekamo, da vidimo kako izgledaju ostale reprezentacije. Pratićemo ih, analizirati. Nakon toga, ali i kad mi vidimo čime raspolažemo u našoj selekciji, onda ćemo govoriti o očekivanjima u kvalifikacijama. Logično je da su reprezentacije iz prva tri šešira u prednosti u odnosu na nas. Ono što je sigurno, mi ćemo u svakom meču ići na pobjedu. Da li imamo kvalitet za to, viđećemo kad počne ciklus’’, istakao je Radonjić.

Mlade repezentacije, su obično, filteri za ’’A’’ tim. Proteklih godina, nije veliki broj mladih igrača uspio da se nametne i izbori dres seniorskog tima. Na pitanje koliko može selektor mlade selekcije da pomogne u tome, Radonjić je odgovorio.

’’Mislim da može puno. I mlada reprezentacija bi trebalo da stvara igrače sa seniorski tim. I selektori prije mene, ja, i naredni selektori, bi voljeli da svi igrači dobiju priliku da zaigraju za ’’A’’ tim. Da li je to objektivno za naše uslove? Teško... Ali, to sve zavisi od samih igrača. Pretpostavljam da svi oni imaju veliki motiv da igraju za mladu reprezentaciju.  Po svim analizama i kriterijima, to je najinteresantnije godište za sve klubove. Takođe, dosta zavisi i od samih klubova, kako se trenira kod njih, da li se radi na pravi način, koliku minutažu dobiju sami igrači. Nerealno je očekivati da neko ko malo igra u svom klubu, briljira za mladu selekciju. Ali, svaka utakmica može biti prekretnica za pojedine igrače. Sve te utakmcie su strahovito posjećene od skauta širom Evrope, dobiće priliku, pa neka se pokažu. Ako fizički ne mogu da odgovore kriterijumima, onda će biti u velikom problemu. Ako bdu igrali, onda ćemo svi mi imati veliku prednost, ali ako odu napolje a ne dobiju minutažu, ili ovi domaći fudbaleri budu malo igrali, onda smo u velikom problemu. Ako bi od ovih 20, deset igrača prošlo za ’’A’’ tim to bi bilo fantastično, ili makar pet od ove generacije.’’

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za neđelju na Kampu FSCG na Starom aerodromu u 10 sati, odakle će se uputiti za Budvu đe će trenirati dva dana. U utorka je planiran let iz Dubrovnika za Zagreb. Meč je zakazan za 26.03. u 15 sati.

spisakmladi1603
Portal Analitika