Društvo

BAR: Protest zbog dolaska NATO broda

Aktivisti Mirovnog pokreta “Ne u rat - ne u NATO” spriječeni su juče da priđu gatu barske luke, u čijoj je blizini usidren ratni brod Mornarice SAD “USS Jason Dunham”.
BAR: Protest zbog dolaska NATO broda
Portal AnalitikaIzvor


Predsjednik Mirovnog porketa Gojko Raičević kaže da su on i njegovi saradnici željeli da izraze protest povodom dolaska stranog ratnog broda, čiji se ulazak u barsku luku, po njemu, dogodio naprasno, bar za javnost.

Javnost, istakao je on “nije znala za dolazak neželjenih gostiju koji su u dogovoru sa onima koji su ih prizivali i 1999. godine došli na našu veliku žalost, a sramotu onih koji su ih dočekali”.

“Mornarica NATO pakta zna da je građani Crne Gore doživljavaju kao neprijatelja, pa ovakve posjete sigurno ne mogu biti poželjne. Uprkos tome ratni brodovi ovog saveza sve češće posjećuju Crnu Goru, što je ponižavajuće i krajnje nedopustivo”, rekao je Raičević.

”Nema tu ni mudrosti, ni ljudskosti, a najmanje morala. O junaštvu da i ne govorimo”,  poručio je Raičević, koji je na kapiji ostavio transparent sa porukom “No to War – No to NATO”.

 

(barinfo.me)

Portal Analitika