Društvo

Miški i Luku nagrada za crnogorsku nošnju u Sidneju

U Sidneju je u četvrtak, 12. marta 2015. održana tradicionalna večera premijera Novog Južnog Velsa Mike Bairda, pod pokroviteljstvom Viktora Dominela, ministra u vladi Novog Južnog Velsa. Prisustvovalo je 2000 zvanica iz 125 različitih etničkih zajednica, među kojima je zapaženo mjesto imala Crnogorska etnička zajednica iz Sidneja.
Miški i Luku nagrada za crnogorsku nošnju u Sidneju
Portal AnalitikaIzvor

Bilo je to veče multikulturalne hrane, mode i zabave.

Pored predstavnika različitih nacionalnih zajednica, večeri su, kao gosti prisustvovali članovi parlamenta, uspješni menadžeri, reprezenti etničkih zajednica, ambasadori, generalni konzuli, diplomate.

Veče je bilo posvećeno kulturnoj različitosti i obogaćivanju međusobne saradnje. Sva mjesta u predivnoj sali bila su odavno rasprodata.

miska

Gosti crnogorske etničke zajednice Australije bili su  Podgoričanka Ana Vujošević i Mauro Cecchin, mladi i uspješni pijanisti koji su već počeli da grade karijeru na svjetskom nivou.

Naša etnička zajednica imala je zapažen nastup. Prvenstveno zahvaljujući našoj mladoj magistrici režije i profesorici na Univerzitetu u Sidneju Miški Mandić, koja se, sa svojim partnerom Lukom Beaconom iz Sidneja pojavila u crnogorskoj nacionalnoj nošnji, koja je prepoznata kao izuzetno kvalitetna i ne bez razloga najljepša na svijetu.

Miška i Luke su izazvali izuzetno interesovanje kako kod gostiju tako i kod predstavnika etničkih medija koji su im posvetili posebnu pažnju.

Fascinirani crnogorskom nošnjom i načinom na koji je ovo dvoje mladih ljudi s ponosom prezentuju, mnogi gosti su izrazili želju da naprave zajednički snimak.

Da ništa nije slučajno i da ljepota ne može da bude nezapažena pokazalo se pri kraju ceremonije kada je oficijalna voditeljka pozvala Mišku i Luke da dođu na pobjednički podijum i prime specijalnu nagradu za najljepšu nacionalnu nošnju.  Bilo je to, zaista, prekrasno iznenađenje, među toliko gostiju i toliko raznovrsnih nošnji iz svih krajeva svijeta naći se na pobjedničkom podijumu.
Miška se zahvalila na nagradi i upoznala prisutne da se radi o crnogorskoj nošnji te da je na njoj muška nošnja , ali da je ona sa ponosom nosi, što je propraćeno burnim odobravanjem i spontanim aplauzom prisutnih.
Više inforamcija i fotografija na sajtu www.montenegro.org.au

(skalaradio)

 

Portal Analitika