Društvo

Za vikend peto Match Race takmičenje

Kalendar regati u organizaciji jahting kluba Porto Montenegro i ove će biti bogat sadržajima – peto, već tradicionalno Match Race takmičenje će se održati za vikend, od 20. do 22. marta na jedrilicama klase BLU26.
Za vikend peto Match Race takmičenje
Portal AnalitikaIzvor

Ovo takmičenje predstavlja dobru šansu za sve lokalne jedriličare da odmjere snagu sa profesionalnim evropskim timovima, a rok za prijavu bio je 13. mart. Pored novčanih nagrada, pobjednički tim dobija i besplatno učešće na Inter Club Match Race-u, koji će biti održan od 17. do 19. aprila.

Ovo takozvano dvobojsko jedrenje iz godine u godinu u Tivat dovodi sve bolja jedriličarska imena. Ove godine na regati će učestvovati poznati svjetski jedriličar Tomislav Bašić koji je rangiran kao 18. na Svjetskoj Match Race ljestvici. Pored njega, na regati će učestvovati još nekoliko imena koja su upisana ISAF (International Sailing Federation/Međunarodna jedriličarska federacija) tabeli.

Po drugi put, ovo takmičenje će uljepšati ženska posada iz JK Frapa, koja se moze pohvaliti sa skorašnjim uspjehom. Naime, ova posada koju čine pripadnice ljepšeg pola, na čelu sa skipericom Tihanom Tadinac, pobjednice prve hrvatske ženske regate Povjesni mediteranski skup žena, koja je održana prethodne subote u viškoj luci, u organizaciji viškog Jahting kluba HOST.

PMYC će na tivatskoj regati imati i svoj tim koji će uz jaku konkurenciju imati i privilegiju da jedri uz velika  imena  svjetskog jedriličarstva.

Takmičenje počinje u petak 20. a završava se u nedjelju 22. marta, dok će svečano otvaranje biti organizovano u četvrtak 19 marta u 19:30 u prostorijama jahting kluba Porto Montenegro. Takmičenje će suditi internacionalne sudije Neven Baran (Hrvatska) i Lorenz Walch (Njemačka).

Po prvi put u Crnoj Gori, ovo Match Race takmičenje se održava na visokoj skali, koje je jedriličarima poznato kao grading form 3, što znači da će se učestvovanje na regati bodovati na ISAF listi (listi Međunarodne jedriličarske federacije).

Portal Analitika