Društvo

Prijedlozi za Trinaestojulsku nagradu do 20. maja

Ministarstvo kulture pozvalo je danas javnost da do 20. maja uputi prijedloge za laureate tri godišnje Trinaestojulske nagrade.
 Prijedlozi za Trinaestojulsku nagradu do 20. maja
Portal AnalitikaIzvor

- Trinaestojulska nagrada za 2015. godinu dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi lica ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koja su od izuzetnog značaja za Crnu Goru. Kao prethodne dvije godine smatraju se 2013. i 2014. godina i period do 20. maja 2015. godine. Pravo da podnesu prijedlog za dodjelu Trinaestojulske nagrade za 2015. godinu imaju državni organi, organ državne uprave, organ lokalne samouprave, organ lokalne uprave, ustanova, privredno društvo, nevladina organizacija, drugo pravno lice, grupa lica, pojedinac - navodi se u pozivu koji se nalazi na zvaničnim internet stranicama Ministarstva kulture.

Prijedlozi se podnose u pisanoj formi koja mora sadržati osnovne podatke o predloženom licu i njegovom djelu, ostvarenju ili stvaralaštvu, za koje se predlaže dodjela nagrade, a treba ih poslati na adresu: Ministarstvo kulture, Ulica Njegoševa, Cetinje.

- Uz prijedlog se podnosi dokaz o državljanstvu ili prebivalištu predloženog fizičkog, odnosno o sjedištu predloženog pravnog lica. Zavisno od oblasti rada i stvaralaštva, uz prijedlog za dodjelu Trinaestojulske nagrade za 2015. godinu, podnose se odgovarajući prilozi (objavljeno djelo, katalog, recenzija, stručna kritika i dr.). Ako se prijedlog za dodjelu Trinaestojulske nagrade za 2015. godinu podnosi za književno ili naučno djelo ili za prezentaciju, odnosno izvođenje umjetničkog djela, podnosilac prijedloga je dužan da uz prijedlog dostavi šest primjeraka knjige, kataloga ili druge publikacije, na koju se prijedlog odnosi - ističu iz Ministarstva kulture.

Takođe podsjećaju da se dostavljeni prijedlozi ne vraćaju i ne nadoknađuju, a neblagovremeni prijedlozi neće se razmatrati.

Više detalja zainteresovani mogu dobiti u Ministarstvu kulture, na telefon 041/232-582 ili putem adrese elektronske pošte: milena.radenovic@mku.gov.me.

Portal Analitika