Tenis

IV: Serena lagano do osmine finala

Najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams plasirala se u osminu finala turnira u Indijan Velsu sigurnim trijumfom nad Zarinom Dijas iz Kazahstana.
IV: Serena lagano do osmine finala
Portal AnalitikaIzvor

Vilijamsova protiv Dijasove slavila sa 6:2, 6:0 poslije samo 53 minuta igre i sada je očekuje susret sa sunarodnicom Sloun Stivens, koja je eliminisala Svetlanu Kuznjecovu iz Rusije sa 7:6 (7:4), 1:6, 6:4.

„Sada sam se osjetila prijatnije na terenu, u petak sam bila emotivna. Samo sam pokušavala da nađem ritam, uradila sam dosta dobrih stvari, nijesam pravila mnogo grešaka, kao u prošlom meču“, naglasila je Serena. 

Treći nosilac Simona Halep je imala mnogo teži posao protiv Amerikanke Varvare Lepčenko. Rumunka je slavila tek poslije tri seta, sa 6:1, 3:6, 6:1, i u osmini finala će se sastati sa Karolinom Pliškovom iz Češke. Pliškova je u trećem kolu eliminisala špansku teniserku Garbinu Mugurusu sa 7:5, 6:4. 

Ranije tokom dana, takmičenja je završila Poljakinja Agnješka Radvanjska, od koje je bolja bila Heder Votson, a još jedno iznenađenje je eliminacija Lucije Šafarova. Čehinju je pobijedila Ukrajinka Elina Svitolina sa 7:6 (7:5), 7:5. 

Portal Analitika