Zanimljivosti

STUDIJA: Što skuplje vjenčanje, to kraći brak

Bračni parovi čije je vjenčanje koštalo 15.000 eura i više imaju četiri puta veću šansu da se razvodu nego mladenci koji su za svadbu potrošili izmedju četiri i 8.000 eura.
STUDIJA: Što skuplje vjenčanje, to kraći brak
Portal AnalitikaIzvor

Najskromniji parovi čije svadbeno veselje nije bilo skuplje od 800 eura obično ostaju najduže zajedno, pokazala je američka univerzitetska studija objavljena na sajtu BFM Biznis. 
Amerikanci za iznajmljivanje prostora za proslavu oko 14.000 dolara, za meni po gostu 68 dolara, a za živu muziku 3.587 dolara, pokazala je anketa agencije dNot (TheKnot) sprovedena na uzorku od 16.000 parova vjenčanih tokom 2014. 
Francuzi u prosjeku troše dva puta manje od Amerikanaca za vjenčanja, prenosi magazin Slat (Slate). Francuski mladenci najviše potroše za samu proslavu, iznajmljivanje sale, muziku, hranu i piće i to u prosjeku po 6.000 eura, ali i za vjenčanicu i to u prosjeku izmedju 800 i 2.000 evra, navodi se u istraživanju sprovedenom 2012. na uzorku od 1.014 parova koje je ralizovala agencija Opinion vej. (B92)

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.