Crna hronika

SUTOMORE: Pronađeno tijelo, žena umrla od gladi

Beživotno tijelo Radmile Milić Karan (68) pronađeno je oko 14 časova nedaleko od plaže Štrbina, u Spičanskom polju kod Sutomora.
SUTOMORE: Pronađeno tijelo, žena umrla od gladi
Portal AnalitikaIzvor

Leš žene, koja je prema ljekarskom nalazu umrla prirodnom smrću, pronašli su slučajni prolaznici, koji su o tome odmah obavijestili barsku policiju. Riječ o ženi koja je posljednjih godina živjela u apsolutnoj nemaštini i sa ozbiljnim psihičkim problemima.
 
Po obrazovanju je bila pravnica, a radila je u Pokrajinskom izvršnom vijeću u Prištini. Bila je udata za uglednog profesora Univerziteta u Prištini i književnika, takođe pokojnog,Milenka Karana, a djece nijesu imali. U Crnu Goru se doselila 1999. godine kao interno raseljeno lice sa Kosova i Metohije.
 
Posljednjih šest godina nije imala struju u stanu u kome živjela, u sutomorskom naselju Mirošica II, a bila je i bez ikakvih primanja.
 
Radmiline komšije i poznanici ispričali su da se pokojnica žalila kako često i nedjeljama nema ništa od hrane, a kada bi joj oni ponudili pomoć u namirnicama ili obrok, držeći do ponosa, odbijala je ponude.
 
“Skoro smo sigurni da je od gladi umrla. I to svjesno. Jeste gladovala, živjela je u bijedi, a na sve to je poseban ‘pečat’ stavilo njeno teško psihičko stanje. Odbijala je izričito pomoć socijalnih radnika i raseljeničkih udruženja, kao da je sama htjela da ovako skonča” – kazao je jedan od Radmilinih komšija.
 
U posljednje vrijeme Radmila nije održavla komunikaciju ni sa širom rodbinom, a policija je tokom dana pokušavala da stupi u kontakt s njenim bratom, koji živi u centralnoj Srbiji.
 
Pretpostavlja se da će biti sahranjena o trošku Centra za socijalni rad, čiji korisnik je bila izvjesno vrijeme. (Bar info)

Portal Analitika