Politika

Danilović: Podnosim ostavku, Front je odlaskom Lekića izgubio mnogo

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović najavio je u intervjuu za Dan da će tokom sedmice podnijeti ostavku na mjestu šefa poslaničkog kluba Demokratskog fronta. Danilović smatra da je DF oslabljen odlaskom doskorašnjeg lidera Miodraga Lekića.
Danilović: Podnosim ostavku, Front  je odlaskom Lekića izgubio mnogo
Portal AnalitikaIzvor

"Demokratski front bez bilo kojeg konstituenta nije DF kakav smo stvorili 2012. godine. Predsjednik DF-a Lekić je izašao i učinio nas drugačijim, podrazumijsva se i slabijim. Da je izašao bilo koji predstavnik političkih partija, odnio bi sa sobom i dio velike i divno zamišljene priče. Lekić nije bio samo pojedinac, nego konsenzusom izabrani lider, a uz to i predstavnik onog nestranačkog i vrlo važnog segmenta jedne moćne koalicije. Razišli smo se najcivilizovanije moguće, makar mi iz predsjedništva, i ipak da kažem zasada, jer u Crnoj Gori se skoro ništa ne dešava uz pristojnost i blage riječi. Ipak, to ne znači da se nije dogodilo ništa. Politička realnost sada je drugačija. Što se tiče mene, podnijeću tokom naredne sedmice ostavku na mjestu predsjednika kluba poslanika DF-a jer ne bi bilo pošteno da ostanem na tom mjestu, a da se ne slažem sa idejom skraćenog ili novog DF-a", kazao je Danilović.

Nakon što preda ostavku, kako ističe, neće više biti poslanik DF-a

"Naravno, zatražio sam od predsjednika Nove Andrije Mandića da u najskorije vrijeme, nadam se i gokom idućeg vikenda, zakažemo sjednicu Glavnog odbora Nove, gdje ću svojim prijateljima kao zamjenik predsjednika stranke obrazložiti stavove i razloge zbog kojih sam se odlučio za ovakav potez. Nezavisno od mog stava, vjerujem da je neophodno da GO Novs usvoji novu strategiju io kojoj stranka nastavlja dalje savezništvo u novom DF-u bez obzira što je Lekić izašao. Mislim, međutim, da je bila legitimna opcija i da bi je naše članstvo pozdravilo da smo najavili nastavak savezništva sa Lekićem a irethodno formirali svoj stranački klub. Javnosti je mnogo više jasno, pa i do pojedinosti, nego što mi pomišljamo. Zato treba biti otvoren i ne potcjenjivati biračko tijelo", naglasio je Danilović.

Portal Analitika