Politika

O pozivu u NATO krajem godine

Crna Gora je jak pretendent za članstvo u NATO i nastavlja sa dobrim napretkom prema Akcionom planu za članstvo, saopšteno je Dnevnim novinama iz sjedišta NATO u Briselu.
O pozivu u NATO krajem godine
Portal AnalitikaIzvor

Visoki NATO zvaničnik u razgovoru za Dnevne novine kaže da je Crna Gora važan partner za Alijansu, jer ima pozitivnu ulogu na zapadnom Balkanu i doprinosi međunarodnoj bezbjednosti.

"Vojne snage Crne Gore treniraju, vježbaju i redovno sarađuju sa NATO i partnerskim snagama. Zahvalni smo na doprinosu Crne Gore u ISAF misiji u Avganistanu i sadašnjem doprinosu misiji 'Odlučna podrška' u obuci, savjetovanju i pomaganju Nacionalnim bezbjednosnim snagama Avganistana", istakao je on.

Dodaje da Crna Gora ozbiljno pretenduje da postane dio Alijanse, a saveznici će, kako kaže, krajem ove godine odlučiti da li će poziv biti upućen.

"Pozicija NATO ostaje onakva kakva je navedena u Deklaraciji sa samita u Velsu ministri inostranih poslova će procijeniti napredak Crne Gore do kraja 2015. godine. U međuvremenu, očekujemo da Crna Gora nastavi sa naporima za rješavanje preostalih izazova", ističe on.

On kaže da je još uvijek rano govoriti o pozivu za NATO, jer je period koji je pred nama dug. (Dnevne novine, CdM)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
I Ilija
16.03.2015. 08:54

Zalažem se za ulazak u ovu bezbjedonosnu organizaciju ali vi ga pretjeraste svakodnevnim objavljivanjem ovakvih i sličnih članaka u vezi sa tim!

0
0
A Anonimno-1250827814
16.03.2015. 14:40

Mora se Ilija, ovo je od krucijalnog znacaja za drzavu, sve vise vjerujem.

3
0