Crna hronika

Pobjeda: Otac pronašao tijelo Nikoline Ljiljanić u rijeci Zeti

Tijelo petnaestogodišnje Nikoline Nine Ljiljanić iz Danilovgrada pronađeno je juče oko podne u rijeci Zeti, u mjestu Blatine – potvrdio je za Pobjedu otac djevojčice za kojom se tragalo skoro dva mjeseca.
Pobjeda: Otac pronašao tijelo Nikoline Ljiljanić u rijeci Zeti
Portal AnalitikaIzvor

Zvanične detalje o uzroku smrti utvrdiće obdukcija koja je trebalo da bude obavljena kasno sinoć po nalogu višeg državnog tužioca. Policija juče nije saopštavala bilo kakve zvanične podatke, pa ni potvrdu o tome da li je tijelo pronađeno u Zeti, zapravo, nesrećna djevojčica. Zbog vremena koje je provela u vodi prepoznavanje je bilo otežano. Ipak, otac djevojčice Radomir po garderobi je prepoznao da se radi o njegovoj kćerci. On je potvrdio da se radi o njegovoj miljenici.

-Ne mogu da vjerujem da je Nina to uradila – rekao je Radomir uplakan i potrešen. Nikolina je nestala 23. januara. Posljednji put viđena je u porodičnoj kući kada je otišla na spavanje. Roditelji su tek sjutradan vidjeli da je nema, kada su ušli u njenu sobu. Njen krevet bio je prazan, ali namješten tako da izgleda kao da je u njemu. Nijesu gubili nadu. Djevojčica je, kako je objavljeno, postavila jastuke i posteljinu kako bi sa vrata sobe izgledalo kao da je u krevetu. Način na koji je to uradila, Nikolinine roditelje naveo je na sumnju da je pobjegla daleko od kuće, pa su je pozivali preko medija da se vrati. Nakon dva mjeseca potrage za Nikolinom Ninom Ljiljanić obistinile se crne slutnje. Tijelo nestale djevojčice pronađeno u Zeti. 

nikolinaljMolbe za povratak preko medija bile su bezuspješne skoro dva mjeseca. Gotovo svaki pedalj terena od mjesta Jastreb, gdje je djevojčica živjela u porodičnoj kući, pretražen je, a sve vrijeme potragu je otežavalo loše vrijeme. Leš su pronašli otac i rođak djevojčice. Obavijestili su policiju koja je došla u mjesto Blatine, nakon čega je tijelo izvučeno iz vode. Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno u istrazi, s obzirom na to da je tijelo dugo bilo u vodi nije se mogao utvrditi identitet, pa je naložena obdukcija u Kliničkom centru u Podgorici. Svo vrijeme Nikolinu su tražili i građani Danilovgrada. U nadi da će je naći živu i zdravu, organizovano je i više akcija gdje su po grupama tražili bar neki trag. Takođe, policija je provjeravala njene komunikacije, a saslušali su i više njenih prijatelja ne bi li otkrili da li je Nikolina imala namjeru da ode od kuće i da li je nekome pričala o tome.
Portal Analitika