Rukomet

Adžić: Viborg ima rezerve u igri

Viborg je tim koji od svih timova koji su mogli da budu protivnici u četvrtfinalu ima najviše rezervi u igri, s obzirom na to da ima dosta problema zbog povreda, ali iznenađenja ne bi trebalo da bude, ukoliko se ekipa dobro spremi i u kompletnom sastavu dočeka duele početkom aprila, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžič.
Adžić: Viborg ima rezerve u igri
Portal AnalitikaIzvor

- Viborg od svih ekipa koje su bile potencijalni protivnici u četvrtfinalu, ima možda i najviše rezervi, jer je dosta igračica bilo povrijeđeno. Znaju da odigraju na visokom nivou i moramo da se spremamo za njihov najjači sastav. Imaju potencijal da igraju protiv nas, ali znamo da sve zavisi od našeg izdanja. Moramo da iskoristimo iskustvo igranja protiv Viborga posljednjih sezona, dobro se spremimo i da nakon reprezentativnih obaveza, u kompletnom sastavu dočekamo početak priprema za četvrtfinalne duele. Jednako kvalitetno bi se spremili i za Baja Mare i za Mec, a razlika je jedino u tome što je Viborg tim koji ima najviše rezervi u igri. Vjerujem da neće biti iznenađenja, pratićemo Viborg u danskom prvenstvu i vjerujem, spremno dočekati te duele početkom aprila – kazao je Adžić, koji je dao kratak komentar duela protiv Krima u kojem je jedina dilema bila konačna razlika sa kojom će njegove izabranice ostvariti šestu pobjedu u glavnoj rundi.

- Najvažnije je da su djevojke ostale zdrave, nakon napornih priprema u Baru. Rizik je igrati utakmicu Lige šampiona nakon takvog rada, ali djevojke su imale pravi pristup i ovu utakmicu iskoristile na najbolji način, što je veoma značajno s obzirom na nedostatak kvalitetnih mečeva tokom sezone – kazao je Adžić.

Krilo Majda Mehmedović koja je sa sedam golova uz Kristinu Neagu bila najefikasnija u pobjedi protiv slovenačkog tima, kazala je da je priželjkivala Viborg za protivnika u četvrtfinalu.

- Odigrale smo dobru utakmicu koja nije bila teška kao što smo očekivale poslije napornih priprema u Baru. Dobro smo se zagrijale i ušle u dobar ritam, pa je ubjedljiva pobjeda bila logičan epilog takvog izdanja. Igra je više bila bazirana na napadu i tranziciji, nego na odbrani i odnos je bio na visokom nivou. Što se tiče protivnika u četvrtfinalu, iskreno sam i priželjkivala Viborg, jer nam ”leže” danske ekipe i sa njima smo uglavnom dobro prolazile. Jasno je ipak, da moramo ozbiljno da se spremimo kao i za sve mečeve ove sezone – kazala je Mehmedović.

Danska reprezentativka Kamila Dalbi kazala je da je Viborg protivnik za respekt, i pored činjenice da ove sezone ima finansijskih problema, kao i poteškoća zbog povreda važnih igračica.

- Dobro smo otvorile utakmicu, igrale odlično u tranziji i ubjedljiva pobjeda nije dolazila u pitanje. Sve djevojke su se osjećale dobro i sada s nestrpljenjem očekujemo četvtfinale. Viborg je veoma dobar tim, ove sezone ima finansijskih problema, došlo je i do promjene trenera, ali su tim za respekt. Moramo dobro da se spremimo, znamo da igraju brzo, ali želimo plasman na finalni turnir – kazala je Dalbi.

Portal Analitika