Zanimljivosti

Zašto meksička vlada plaća Džejmsa Bonda 20 miliona dolara?

Meksičkoj vladi je očigledno dosta poistovećivanja njihove zemlje sa ozloglašenim kartelima droge. Zbog toga su riješili da „odriješe kesu i pozovu Džejmsa Bonda“.
Zašto meksička vlada plaća Džejmsa Bonda 20 miliona dolara?
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Džejms Bond je na misiji da spasi Meksiko od loše reputacije kojoj su doprinijeli karteli droge. Naime, meksička vlada će budžet najnovijeg Džejms Bond filma „Spectre“ uvećati za 20 miliona dolara, a sve u cilju prikazivanja ove zemlje u pozitivnom svijetlu. Meksička vlada za tu sumu želi da se u filmu prikažu moderne zgrade iz centra Meksiko Sitija, a jedan od zahtjeva je i da negativac ne bude Meksikanac.

Takođe, vlada je uticala na producente da jednu od uloga dobije meksička glumica Stefani Sigman. S obzirom na to da je ona poznata po ulozi u trileru „Miss Bala“ koji govori o meksičkom svijetu kriminala, zvaničnicima koji brinu o reputaciji zemlje ostaje samo da se nadaju da većina gledalaca filma „Spectre“ nije gledala pomenuti triler.

Po svemu sudeći, umiješanost meksičkih vlasti u scenario i glumačku podjelu filma „Spectre“ neće biti mala, navodi se američki sajt Taxanalysts.

Ovaj sajt je još naveo kako je u jednom od procurjelih Sony dokumenata moguće pročitati mejl koji je Džonatan Glikmen, predsjednik MGM grupe pod čijim okriljem se snima „Spectre“, poslao producentima filma:

„Obavili ste sjajan posao kada ste napravili taj dogovor sa Meksikancima, samo nastavite tako. Imate našu punu podršku da razvijate tu inicijativu.“

Premijera novog filma o najpoznatijem tajnom agentu zakazana je za 23. oktobar.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika