Društvo

Pronađene bombe u Momišićima i Ulici slobode

Romi su danas na dvije lokacije u Podgorici pronašli dvije ručne bombe za koje se vjeruje da su ih bacili neodgovorni Podgoričani kako bi ih se riješili.
Pronađene bombe u Momišićima i Ulici slobode
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Jedna bomba nađena je u kontejneru u Momišićima, nedaleko od OŠ “Sutjeska” i za nju je utvrđeno da nije bila opasna, odnosno da je onaj ko je bacio imao dovoljno svijesti i savjesti da je makar deaktivira. Rom je pronašao dok je preturao po kontejneru i odmah je obavijestio policiju.

Njegov sunarodnik ubrzo potom našao je bombu na drugom kraju grada, u samom centru, u Ulici slobode, sa dvorišne strane, nedaleko od zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Bomba je bila ostavljena pored palme, na zelenoj površini kod parkinga. Rom je ispričao policiji da je uzeo u namjeri da je baci u obližnji kontejner, ali ga je tada spasio mladić koji je tuda prolazio i upozorio ga da je vrati na mjesto gdje je našao i odmah je pozvao policiju.

Ta bomba i dalje je ispod palme jer se čeka ekipa Direktorata za vanredne situacije, a policija obezbjeđuje mjesto događaja.

Iz policije kažu da je ovakvo ponašanje građana krajnje neodgovorno i nesavjesno i da bi svi oni koji žele da se osolobde oružja trebalo da ga predaju policiji, a ne da rizikuju da neko bude povrijeđen.

Foto: compas.com.hr

Portal Analitika