Društvo

Sjutra nastavak glavnog pretresa u postupku protiv bivših menadžera CKB

Glavni pretres u postupku protiv bivših menadžera Crnogorske komercijalne banke (CKB), Milke Ljumović, Bose Tatar, Jelice Petričević, Dubravke Pavićević, Veliše Radunovića i Gorice Vujisić, biće sjutra nastavljen u podgoričkom Višem sudu.
Sjutra nastavak glavnog pretresa  u postupku protiv bivših menadžera CKB
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Glavni pretres u Višem sudu počeo je u ponedjeljak iznošenjem odbrane bivše i generalne direktorice CKB, Milke Ljumović, koja je negirala krivicu i navode iz optužnice, nazivajući je zlonamjernom i monstruoznom.

Optužnicu su u petak, u nastavku glavnog pretresa, negirale i Tatar i Pavićević.

Bivši menadžeri su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, a terete se da su odobravali kredite bez pokrića, čime su nanijeli štetu OTP banci, vlasniku CKB, od 6,92 miliona eura.

Predmet je formiran po optužnici Vrhovnog državnog tužioca odnosno Specijalizovanog odjeljenja za organizovani kiminal, korupciju, terorizam i ratne zločine.

Optužnica je podignuta nakon opsežne tužilačke istrage, koja je trajala godinu i tri mjeseca. U tom periodu prikupljena je dokumentacija od CKB, Centralne banke Crne Gore, Centralne depozitarne agencije, Privrednog suda Podgorica, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Optužnica bivše menadžere tereti da su od 2005. do kraja 2007. godine, zloupotrebljavajući položaj i grubim kršenjem ovlašćenja u pogledu upravljanja i raspolaganja imovinom CKB, odobravali kredite i davali garancije preduzećima Dafin Luksemburg, Cattaro investment Luksemburg, Acapulco Podgorica, Niksen-trade Čavor Kotor, Holder broker-diler i Ocean Gold, bez bilo kakvih sredstava obezbjeđenja vraćanja kredita i datih garancija.

Izvor: MINA; foto: rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.