Zanimljivosti

Nova verzija sistema za glasovno prepoznavanje

Američki softverski gigant Majkrosoft će ponuditi novu verziju svoje aplikacije za glasovno prepoznavanje "kortana", namijenjenu smartfonima i tabletima koji funkcionišu pod Guglovim operativnim sistemom "android" ili Eplovim sistemom "iOS".
Nova verzija sistema za glasovno prepoznavanje
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nova verzija "kortane", koja će biti dostupna u obliku aplikacije za preuzimanje, koristiće tehnologije za vještačku inteligenciju američkog softverskog giganta u okviru njegovog projekta "Ajnštajn" (Einstein).

"Tehnologija koja može da čita i razumije elektronsku poštu imaće glavnu ulogu u budućoj verziji 'kortane' na kojoj trenutno radimo da bi bila dostupna na jesen", naveo je direktor Majkrosoftovog ogranka za istraživanje Erik Horvic.

Majkrosoft nije potvrdio da li bi nova etapa u razvoju mogla da bude primjena verzija "kortane" za uređaje koji funkcionišu pod softverima Gugla i Epla.

Nova strategija grupe, pokrenuta prošlogodišnjim imenovanjem Satje Nadele na čelo kompanije, sastoji se u tome da se ide na primjenu njenih usluga na svim platformama, a ne na "primoravanje" korisnika da upotrebljavaju po svaku cijenu operativni sistem Windows, prenio je danas Rojters.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika