Svijet

Komercbanka kažnjena sa 1,7 milijardi dolara

Njemačka Komercbanka u dogovoru s vlastima SAD platiće 1,71 milijardu dolara zbog kršenja američkih sankcija i propusta u sprječavanju pranja novca.
Komercbanka kažnjena sa 1,7 milijardi dolara
Portal AnalitikaIzvor

Ta banka je kažnjena zbog kršenja ekonomskih sankcija kompanijima u Iranu i Sudanu, kao i zbog pranja novca koje je povezano s japanskom kompanijom Olimpus (Olympus).

Američke službe navode da je Komercbanka "zažmurila" na ilegalno poslovanje, javlja BBC.

Komercbanka je dogovorom, koji je danas objavljen, izbjegla krivično gonjenje američkog ministarstva pravde i tužilaštva u Njujorku.

Druga po veličini njemačka banka će platiti 79 miliona dolara u kaznama i 563 miliona dolara u penalima Ministarstvu pravde, 258 miliona dolara ministarstvu finansija, 200 miliona dolara Federalnim rezervama i 610 miliona dolara državi Njujork.

(Beta)

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.