Turizam

IVANČEVIĆ: Blokada puta Cetinje- Budva minus za sezonu

Predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Dragan Ivančević smatra da će blokada puta Cetinje- Budva negativno uticati na turističku sezonu. Na drugoj strani, predsjednik skupštinskog Odbora za turizam Predrag Sekulić ne vjeruje da će biti većih negativnih posljedica na sezonu.
IVANČEVIĆ: Blokada puta Cetinje- Budva minus za sezonu
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo održivog razvoja i turizma saopštilo je ranije da blokada puta Cetinje- Budva, zbog klizišta u mjestu Markovići, neće značajnije uticati na sezonu.

Ivančević napominje da se kompletan izletnički program odvija na toj relaciji.

"Sezona počinje onda kada dođu prvi gosti, a grupe su počele da dolaze, tako da možemo reći da je sezona počela. U godini kada počinjemo projekat autoputa imamo prekid komunikacije između glavnog turističkog i glavnog istorijskog centra i svako ko kaže da to neće nanijeti velike štete i onom malom dijelu kvaliteta koji je ostao nedirnut u turističkoj ponudi Crne Gore, taj nije ozbiljan i nije iz ovog filma" poručio je Ivančević u izjavi za Radio Antena M.

Sekulić, međutim, ne vjeruje da će biti većih negativnih posljedica na sezonu.

"Vjerujem da će se klizište sanirati do početka sezone, a i ukoliko se ne sanira mislim da neće ostaviti trajnije posljedice po turističku sezonu. Imamo alternativni pravac preko Sozine koji nije nešto duži, a ne treba zaboraviti na put Risan –Grahovo- Žabljak i da brojni turisti iz regiona koriste taj putni pravac kako bi došli na crnogorsko primorje" ističe Sekulić.

Ugostitelj iz Budve Krsto Niklanović kazao je Anteni M da ovih dana u svom restoranu ima manje posla.

"Zato što gostiju sa Cetinja nema, a Podgoričani koji su dolazili mi kažu da im je lakše bilo da dolaze preko Cetinja, dakle, svaka promjena se osjeti. Čujem iz medija da se radi na tome da se put što prije sanira i nadam se da će biti tako" kazao je Niklanović.

Podsjetimo, kako su saopštili iz Direkcije za saobraćaj, privremeni saobraćaj na relaciji Cetinje -Budva trebalo bi da bude uspostavljen ovih dana, a direktor Savo Parača je najavio rekonstrukciju kompletnog puta.

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.