Finansije

MEDOJEVIĆ: Kredit za autoput skuplji 164 miliona eura, a radovi nijesu počeli

Na dan potpisivanja kredita sa kineskom Exim bankom kredit za izgradnju autoputa od 944 miliona dolara je vrijedio 743 miliona eura, a sada vrijedi 907 miliona, odnosno 164 miliona skuplje, saopštio je Portalu Analitika poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.
MEDOJEVIĆ: Kredit za autoput skuplji 164 miliona eura, a radovi nijesu počeli
Portal AnalitikaIzvor

„Kada sam u Skupštini javno upozoravao ministra i njegov ekspertski tim da je prihvatanje kineskog kredita za izgradnju dionice Mateševo- Smokovac veoma opasno za budžet Crne Gore i stabilnost javnih finansija i da ovako ugovoren posao nema ni ekonomsku ni finansijsku isplativost, od čuvenih “crnogorskih" patriota iz SDP-a sam optužen da sam član Zemunskog klana, da sam protiv razvoja i autoputa i naravno da mrzim Crnu Goru. Kao i hiljadu puta do sada, znanje, istina i hrabrost da se javno pobunim protiv ovakvih veleizdajničkih projekata  korumpirane i nestručne vlasti izazvale su armiju režimskih poslušnika, udbaških doušnika i korumpiranih tajkuna da pokrenu još jednu u nizu prljavih kampanja protiv PzP-a i mene. Očekivati od Ranka Krivokapića i SDP da poslije 17 godina saučestvovanja u najvećem zločinu protiv naroda i države u modernoj istroji Crne Gore, da budu dio promjena, je za mene uvijek bila opasna zabluda koja nas je i dovela u ovakvu tragičnu poziciju. Za ovakav skandalozni velezidajnički posao oko izgradnje dionice autoputa korupcionaška nagrada je i do 500 miliona eura  i jasna nam je histerija zagovornika iz DPS-a i SDP-a. Možemo da pretpostavimo šta će oni dobiti. Ali znamo da sve njihove korupcionaške profite i milione treba da plate naša djeca i unuci. I zato mi iz PzP kažemo “Neće moći”, naveo je Medojević u izjavi dostavljenoj medijima.

Istakao je da građani Crne Gore moraju da znaju da je “posao stoljeća u koji će se ugraditi vrhovi DPS i SDP i njihovi građevinski tajkuni“ već skuplji za 164 miliona eura, a da nijedna lopata nije zakopana.

„Samo ovaj skandalozni, korupcionaški, veleizdajnički projekat odnarođene, nestručne i korumpirane vlasti zaslužuje da narod, predvođen istinskom i antirežimskom opozicijom, masovno izađe na ulice i traži njihove ostavke. Građani Crne Gore moraju konačno shvatiti da ovaj režim nema ni morala, ni odgovornosti, da su već odavno prešli sve granice i da ulaze u fazu nekontrolisanog čerečenja i uništavanja i ovo malo preostalih resursa. Svjesni da im se primiče kraj, kao i svaki okupator koji je svjestan odlaska, panično postavljaju “ekslozivne naprave” ispod svakog preostalog parčeta imovine ove opljačkane države. Zato ih moramo smjeniti odmah, prije nego što aktiviraju detonatore i dignu u vazduh i poslednju šansu za oporavak ove države i naroda. Više nema vremena za čekanje. Svaki dan njihove vladavine sada košta mnogo više nego ranije“, ocijenio je Medojević.

Kako je dodao, međusobni obračuni unutar političko-kriminalne strukture mogu trajati godinama „i bezbjednost naših porodica biće ugrožena“.

„Bankrot javnih finansija, kašnjenja plata i penzija, eksplozija stranog duga, odliv novca iz zemlje, bujanje šverca i sive keonomije, porast represije drzave prema malom i srednjem biznisu, zelenaške kamate, povećanje poreza, pad zarada i penzija, rast siromaštva, očaj, bijeda i nasilje su naša realna budućnost.  Molim građane Crne Gore da mi makar ovaj put povjeruju i da naknadno ne govore “Sve što je Medojević govorio bilo je tačno”. Od naknadne pameti u ovom trenutku nema nikakve pomoći. U postojećem sistemu Vlada ne može da donese odluku koja je istovremeno dobra za narod, Đukanovića i mafiju. Sve što je dobro za narod i državu, opasno je za Đukanovića i mafiju i obrnuto. Vrijeme je za hitne i krupne, istorijske odluke. Svaki dan opstanka režima je godina više oporovka od katastrofalnih posljedica njihove 25- godišnje vladavine- zaključio je Medojević.

 
 
 
Portal Analitika