NATO

BRUMO: Izjava Olanda uopšten stav u pogledu proširenja

Izjava francuskog predsjednika Fransoa Olanda da proširenje NATO-a sada nije na dnevnom redu, ne cilja posebno na Crnu Goru već predstavlja uopšten stav u pogledu proširenja Alijanse, ocijenila je francuska ambasadorka u Podgorici Veronik Brumo.
BRUMO: Izjava Olanda uopšten stav u pogledu proširenja
Portal AnalitikaIzvor

Ona je u intervjuu Pobjedi kazala da će zahtjev za članstvo Crne Gore biti analiziran jedino na osnovu njenih sopstvenih zasluga.

-Ni u kom slučaju izjava Olanda ne cilja posebno Crnu Goru već predstavlja uopšten stav u pogledu NATO proširenja. Primjetićete da je predsjednik Francuske precizirao da je to naš trenutan stav, kazala je Brumo.

Ona je podsjetila da su se članice Alijanse saglasile na posljednjem samitu da nijedna od država kandidata u ovom trenutku nije spremna za članstvo.

Upitana koliko je realna procjena da bi Crna Gora krajem ove godine trebalo da dobije poziv za članstvo u NATO, Brumo je odgovorila da Crna Gora mora da nastavi sa reformama.

-Ono što se računa, to su ostvarene reforme, kao što to važi za svaku državu kandidata. Željela bih na kraju da istaknem ono što je veoma važno za sve zemlje članice, a to je da će zahtjev za članstvo Crne Gore biti analiziran jedino na osnovu njenih sopstvenih zasluga- poručila je Brumo.

Ona je podsjetila da je Crna Gora kao članica Partnerstva za mir od sticanja svoje nezavisnosti pozvana da pristupi Akcionom planu za članstvo u decembru 2009. godine.

-Postupak razmatranja je u toku, uokviren serijom rokova u kojima se ocjenjuju rezultati koje je ostvarila Crna Gora-, rekla je Brumo.

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A A đedovima ti je bio preči
16.03.2015. 09:21

..dođoš od domaćega dara! Uostalom ko te pita-pita se većina!

0
0
E En l'OTAN dès que possible !!!
15.03.2015. 18:12

Aidez-nous France !!!

1
0
V Vojniče na poštedi?
15.03.2015. 17:18

Ne ispunja ni Albanija-ni bio koja druga država! Uslove ispunjava teritorija i položaj države u odnsu na interse NATO! Znaš li Vojniče na poštedi-kakve su bile onda i danas i Bugarska i Rumunija-kad su ih ućuškali u EU i NATO-pa to,ipak, nije smetalo njihovom "interesnom ućuškavanju" u alijansu! U pitanju su "azimuti" i njihova udaljenost od intersa NATO u odnosu na omraženu Rusiju!

1
0
V Vojnik
15.03.2015. 17:53

Milo mi je da smo se razumjeli. Samo bih ja to glasno rekao da primam platu od politike, bio vlast, a posebno opozicija. Bar eto, da svi van CG znaju da nijesmo blesavi.

1
0
A Anonimno-158089361
15.03.2015. 18:10

trenutni interesi, dugorocni plan sirenja i trenutna geopoliticka situacija. To je bitnije neog ista drugo moj rusofilu. Ako neko treba sa strane da upravlja Crnom Gorom biram Zapad a ne Putina i Nikolica.

1
0
V Vojnik
15.03.2015. 16:02

Zivo me interesuje kako je to Albanija ispunila sve obaveze?

5
0
Š Što je ko mislio-rekao...
15.03.2015. 11:22

...popuštaa-opuštao-zapuštao-pušteno-opušteno..,jedna rečenica ambasadorke Francuske rješava enigmu:" ...da će zahtjev za članstvo Crne Gore biti analiziran jednio na osnovu njenih sopstvenih zaluga.." Dakle-ćef ti ispunim-posao ti ne završih?

2
0