Turizam

Albanski novinari u posjeti Žabljaku i Kolašinu

U okviru aktivnosti na promociji zimske turističke ponude Crne Gore, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva održivog razvoja i turizma, lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, grupa medija iz Albanije boravi u studijskoj posjeti Žabljaku i Kolašinu od 13. do 15. marta.
Albanski novinari u posjeti Žabljaku i Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Republici Albaniji i partnerima, su u februaru ove godine aktuelnu ponudu crnogorskih ski centara predstavili u Tirani, kada je i dogovorena studijska posjeta medija sa tog tržišta.

„Promocija na tržištu regiona, reflektovala se i na posjetu zimskim turističkim centrima koji tokom februara i marta bilježe dobru posjećenost i veći broj gostiju u odnosu na uporedni period prethodne godine, između ostalog i više turista iz Albanije. U studijskoj posjeti trenutno boravi 20 predstavnika vodećih medija iz Albanije: RTSH, TVSH, Tv Scan, Tv UFO, ATSH, ABC News, Media Agency, News 24, Radio Tirana, Gazeta Ekonomia, Gazeta Panorama, Revista Monitor, Revista Scan, Gazeta Tirana Observer, Gazeta Mesuesi i Print Media“, navedeno je u saopštenju NTO, dostavljenom Portalu Analitika.

Tokom posjete Žabljaku, predstavnici albanskih medija bili su smješteni u hotelima „Polar Star“ i „Enigma“, a posjetili su ski centre „Savin kuk“ i „Javorovača“, NP „Durmitor“, kao i nekoliko hotela. U organizaciji turističke agencije „Explorer“, u cilju upoznavanja sa ponudom za aktivni odmor, upriličene su promotivne ture vožnji motornim sankama i  hodanja na krpljama.

Direktor lokalne turističke organizacije Žabljaka Boro Nikolić predstavio je aktuelnu turističku ponudu grada, a organizovano je i druženje sa hotelijerima i turističkim poslenicima Žabljaka u cilju uspostavljanja saradnje.

Programom posjete predviđen je obilazak Kolašina i ski centra „Kolašin 1450“, kao i susret sa predstavnicima Lokalne turističke organizacije Kolašina i turističke privrede tog grada.

Prema podacima Udruženja turističkih agencija Albanije Crna Gora je omiljena destinacija za zimski odmor turistima iz Albanije, o čemu govori podatak da oko 60 odsto albanskih turista koji putuju na zimski odmor, za destinaciju biraju Crnu Goru. Tokom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo 30.129 turista iz Albanije što je 16 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. a ostvarili su ukupno 111 230 noćenja (6,6 odsto više).

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.