Region

Mašini otmičari nosili lažni dječji pasoš

Kod otmičara djevojčice Maše policija je po hapšenju pronašla četiri francuska pasoša.
Mašini otmičari nosili lažni dječji pasoš
Portal AnalitikaIzvor

- Njih troje imali su pasoše sa svojim fotografijama, dok je na četvrtom putnom dokumentu stajala slika djevojčice malo mlađe od otete Maše. Na slici je djevojčica sa crnom kosom, koja nema nikakve sličnosti sa Mašom, ali uz malo sreće na prelazima oni su mogli da prelaze granice - kaže izvor “Blica”.

Spremljen pasoš za dijete ukazuje da su otmičari imali plan da djevojčicu odvedu iz zemlje. Imali su unutra „pampers“ pelene, flašicu za vodu. Šta bi dalje bilo sa devojčicom, još nije poznato jer nijedno od otmičara ne govori srpski.

- Muškarac tvrdi da govori španski jezik, dvije žene da pričaju samo francuski. Očigledno je da su glumili babu i đeda, koji su sa ćerkom i unukom krenuli na put. Da li su imali namjeru da dijete prodaju u inostranstvu ili je nešto drugo, ispituje se. U policiju je sinoć stigao prevodilac - navode u policiji.

15otmicasrbija2

Policija, takođe, pokušava da utvrdi i identitete uhapšenih, vjerodostojnost njihovih pasoša, kao i da li su ukrali BMW. Dvije otmičarke, koje su novinari „Blica“ zatekli na naplatnoj rampi kod Sremske Mitrovice, uporno su odbijale da pokažu lice.

Mlađa žena, sa prljavom plavom raspuštenom kosom, i starija crnka sjedjele su u policijskoj marici. Nikakva sličnost ne ukazuje da se radi o majci i ćerci. Bile su obučene u izlizane zimske jakne i helanke, čarape u boji. Iza marice bio je parkiran sivi BMW sa francuskom registracijom AB 151 SB.

- U francuskim pasošima su upisani kao M. S. (46), S. A. G. (50) i Š. E. K. (26). Ispituje se da li su im to pravi ili lažni pasoši i gdje su nabavili pasoš za dijete - objašnjavaju u MUP-u.

Ono što je još nepoznanica za policiju je motiv i da li je Maša oteta slučajno ili namjerno. Interesantno je da Mašini roditelji govore francuski jezik.

(Blic)

 
 
 
Portal Analitika