Region

Dan žalosti u Srbiji zbog pada helikoptera

Zbog nesreće helikoptera Vojske Srbije u kojoj je poginulo sedam osoba, među kojima i jedna beba, danas je u Srbiji Dan žalosti.
Dan žalosti u Srbiji zbog pada helikoptera
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Aleksandar Vučić obavijestio je juče članove Vlade i građane Srbije da je zbog nesreće za danas predložio proglašenje Dana žalosti.

Kontakt radio vezom sa helikopterom Vojske Srbije izgubljen je u petak uveče u 22 sata i 31 minut, dodao je premijer, a u 22 sata i 34 minuta vazduhoplov je nestao sa radarskih pokazivača.

U nesreći su stradali pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Djukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, ljekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Premijer Vučić je juče izrazio saučešće porodicama poginulih, a Vlada je odala poštu stradalima minutom ćutanja.

Grad Novi Pazar proglasio je u subotu trodnevnu žalost povodom tragično nastradalih u padu helikoptera koji je prevozio bebu iz tog grada u Beograd.

"Grad Novi Pazar proglasio je trodnevnu žalost, u nedjelju, ponedjeljak i utorak, i biće otkazane sve manifestacije u gradu. Grad će pomoći porodicama nastradalih iz Novog Pazara, ali i porodicama pilota", rekao je na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

(Blic/Tanjug)

 
 
 
Portal Analitika