Region

Prvi izvještaj o helikopterskoj nesreći u srijedu

Rok za izvještaj komisije koja treba da utvrdi odgovornost za pad helikoptera koji je prevozio bolesnu bebu iz Raške je srijeda 18. mart.
Prvi izvještaj o helikopterskoj nesreći u srijedu
Portal AnalitikaIzvor

To je na konferenciji za medije rekao načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, uz dodatak da je tehničkoj komisiji rok za izveštaj 30. mart.

"Letjelicu smo pronašli tokom noći, što je bilo veoma teško. Istražni organi su uradili početni dio posla, i nastaviće sa istragom u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima", rekao je Diković.

Prema njegovoj najavi, javnost bi do srijede trebalo da dobije odgovore na pitanja zašto i kako je došlo do nesreće, kao i objašnjenje zašto helikopter nije mogao da sleti na neko drugo mjesto, već je insistirano da mjesto slijetanja bude aerodrom "Nikola Tesla".

Takođe, u ovom trenutku nije najjasnija hronologija događaja i tu postoji nekoliko nedoumica, da li je beba trebalo da bude prebačena u Kraljevo ili Kragujevac, kao i da li je helikopter koji je korišćen u akciji spasavanja imao neophodnu opremu za let u lošim vremenskim uslovima, iako je na konferenciji za medije rečeno da je helikopter bio potpuno ispravan.

Izvor: b92.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.