Politika

Vučinić: Lekić odigrao u korist režima

Odluka Miodraga Lekića da napusti Demokratski front (DF) neshvatljiva je Radničkoj partiji, ocijenio je njen osnivač, Janko Vučinić, dodajući da je Lekić takvim potezom odigrao u korist režima.
Vučinić: Lekić odigrao u korist režima
Portal AnalitikaIzvor

Lekić je potvrdio da će ubuduće nastaviti da samostalno politički dijeluje, a da će se narednih dana opredijeliti za, kako je naveo, konkretne organizacione forme daljeg javnog angažovanja.

Vučinić je rekao da je Radnička partija zatečena odlukom Lekića da napusti mjesto predsjednika DF-a, prenosi agencija MINA.

"Radnička partija zatečena je odlukom Lekića da napusti mjesto predsjednika DF-a, ubjedljivo najjače opozicione snage i to u trenutku kada su pred nama bili odlučujuci koraci u borbi protiv odnarođenog, kriminogenog i mafijaškog režima", kazao je Vučinić.

On je ocijenio da je Lekić povukao pogrešan potez i, kako smatra, nesmotreno odigrao u korist režima.

"Ljudima je dato da griješe i ispravljaju greške, to je istina, ali nam se čini da za ovakvu grešku popravke nema. Nego je vrijeme pred nama, pa će ono biti najbolji sudija. Očekivali smo takođe da tu informaciju ne saznajemo iz medija, posebno što smo od početka snažno podržavali ideju Lekića kao predsjednika", naveo je Vučinić.

On je kazao da Radnička partija ostaje čvrsto uz ostale konstituente DF-a i nastavlja snažniju borbu za prava osiromašenih, obespravljenih i poniženih radnika.

"Oni upravo u DF-u vide jedinu nadu za korjenite promjene ovog sistema i stavranje jednog novog,daleko pravednijeg, humanijeg i naprednijeg društva u kojem će radnici povratiti svoje dostojanstvo,ugled i sigurnost", poručio je Vučinić.

Kako je rekao, DF je bila i ostaje u većoj mjeri najšira koalicija koja okuplja partije, pojedince, udruženja i koja ima najveću snagu.

"Ona objedinjuje sve istinske antirežimske strukture,tako da je čvrsta kao čelik i imuna na sve udare sa bilo koje strane da dolaze i čvrsto riješena da ide do kraja, konačne pobjede i sloma režima", ocijenio je Vučinić.

On je dodao, Radnička partija je ovih dana u komunikaciji sa velikim brojem osiromašnih i opljačkanih građana, sadašnjih i bivših radnika, koji podržavaju i bezrezervno prihvataju nje ljevicarske ideje.

"Svi oni imaju jasan stav, a to je da bez svrgavanja vlastodržaca i tajkunsko mafijaških struktura i oligarha i korjenitih radikalnih reforomi ovog od kriminala i korupcije teško oboljelog sistema , oni i njihove porodice nemaju nikakvu šansu za život i opstanak u Crnoj Gori", zaključio je Vučinić.

Izvor: Mina

Portal Analitika