Društvo

Đorđina Marović ovlastila advokata Bojića da je zastupa

Supruga Svetozara Marovića, Đorđina, potvrdila je danas da je ovlastila budvanskog advokata Vladana Bojića da je zastupa.
Đorđina Marović ovlastila advokata Bojića da je zastupa
Portal AnalitikaIzvor

- Za sve vezano za događanja u poslednjih nekoliko dana, ovlastila sam advokata Vladana Bojića da me zastupa – kazala je  Đorđina Marović.

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović najavio je da će pokrenuti tužbu protiv listova “Dan” i “Vijesti” i izvora objavljenih informacija, da je njegova supruga tokom 2006. i 2007. godine na računu švajcarskog ogranka HSBC banke posjedovala 3,8 miliona dolara, koje Svetozar Marović nije prijavio u izjavi Komisiji za sprječavanje konflikta interesa.

Reagujući na  objavljene podatke čiji je autor Mreža istraživača organizovanog kriminala i korupcije (Organized Crime and Corruption Reporting Project-OCCRP) da je supruga potpredsjednika DPS-a, tokom 2006. i 2007. godine na računu švajcarskog ogranka HSBC banke imala 3,8 miliona dolara, Svetozar Marović je u obraćanju novinarima negirao te informacije, navodeći da poklanja svojim neprijateljima sve što nađu u bankama.

Portal Analitika