Ostalo

Koprivica i Perunović ponovo najbolji

Atletičar barskog Mornara, Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović, iz Atletskog kluba Nikšić, kao i prošle godine, osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu.
Koprivica i Perunović ponovo najbolji
Portal AnalitikaIzvor

Koprivica je danas u Nikšiću, u trci na šest hiljada metara, trijumfovao ispred Danila Janjuševića iz AK Nikšić i Miloša Dragovića iz Pogoričkog maratona. U konkurenciji atletičarki, Perunović je u trci na tri hiljade metara bila brža od Lidije Todorović (Nikšić) i Dijane Stanišić (PG maraton). Perunović je deveti put osvojila titulu prvaka Crne Gore u krosu.

U konkurenciji cicibana najbolji su bili Jovan Miladinović (Podgorički maraton) i Divna Ratković (Sanja), kod mlađih pionira pobijedili su Luka Drljević (Budućnost) i Tijana Petričević (Lovćen), a kod pionira Savo Jovanović (Garač) i Dunja Leković (Sanja).

Najbrži mlađi juniori bii su Aleksandar Miletić (Nikšić) i Anastasija Magdalenić (Jedinstvo), dok je kod juniorki trijumfovala Jovana Đurović (Jedinstvo). U konkurenciji veterana od 40 do 45 godina pobijedio je Veselin Petrušić (Nikšić), od 45 do 50 slavio je Slavoljub Miladinović (Podgorički maraton), a od 60 do 70 godina Božidar Radović (Nikšić). Najbrži veteran preko 70 godina je Đoko Papić (Nikšić).

Na šampionatu, održanom na trim stazi ispod Trebjese u Nikšiću, nastupilo je oko 100 takmičara iz devet atletskih klubova: Budućnost, Mornar, Lovćen, Nikšić, Rudar, Garač, Jedinstvo, Sanja i Podgorički maraton. Najviše medalja osvojili atletičari bjelopoljskog Jedinstva (8), ispred AK Nikšić i Sanje, sa po sedam odličja. (Mina)

Portal Analitika