Košarka

Budućnost sjutra sa Cedevitom, Šehović: Pokušaćemo da ih iznenadimo

Cedevita igra pred svojim navijačima i favorit je, ali će Budućnost Voli sve učiniti da joj se suprostavi na pravi način i pokuša da je iznenadi, kazao je kapiten Suad Šehović. Cedevita i Budućnost Voli odigraće sjutra u Zagrebu utakmicu 25. kola ABA lige. Šehović je kazao da posljednja dva kola odlučuju o konačnom plasmanu učesnika na finalnom turniru.
Budućnost sjutra sa Cedevitom, Šehović: Pokušaćemo da ih iznenadimo
Portal AnalitikaIzvor

"Očekuje nas kvalitetan protivnik koji je u odnosu na prvu utakmicu jači za Stanka Baraća. Nemamo lagan posao, ali ukoliko se ukaže prilika spremni smo da je iskoristimo", rekao je Šehović.

On je kazao da je Cedevita nadigrala Budućnost u Podgorici, podsjećajući na nevjerovatno šutersko veče rivala.

"Sigurno da su blagi favoriti, igraju na svom terenu i stoga moramo biti veoma oprezni. To je ekipa koja nas je nadigrala u Podgorici, imali su šutersku noć, koju nadam se da neće ponoviti", kazao je Šehović.

On je istakao da je i Budućnost taj duel odigrala dobro, ali je tada njihov fenomenalan šut za tri poena "prelomio" utakmcu.

"Idemo u Zagreb da odigramo bolju utakmicu nego u Podgorici, jači smo za Borisa Savovića i nadam se povoljnom rezultatu", zaključio je Šehović.

Krilni centar Čedomir Vitkovac kazao je da je u finišu sezone svaka utakmica izuzetno bitna.

„Važno je da zadržimo dobar ritam igara, da u Zagrebu odigramo što bolju utakmicu i ako se ukaže šansa da pobijedimo. Cedevita je izuzetno jaka ekipa, skup odličnih individualaca, koju sa klupe predvodi odličan trener... Imaju jako velike ciljeve ove godine, ali imamo i mi naše, pa da vidimo ko će biti bolji", poručio je Vitkovac.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu šampionata ostvarila 18 pobjeda i dvije više od zagrebačkom tima, koji je dobio prvi međusobni duel u Podgorici 80:70. Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. Neđeljni duel u Zagrebu počeće u 17 sati. 

rasporedaba1303tabelaaba1303medjusobniaba1303
Portal Analitika