Ostalo

Pinturolu veleslalom u Kranjskoj Gori

Francuz Aleksis Pinturol pobjednik je sedmog veleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u Kranjskoj Gori. On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u vremenu dva minuta, 19 sekundi i 78 stotinki. To je njegova druga pobjeda ove sezone, ukupno deveta u Svjetskom kupu.
Pinturolu veleslalom u Kranjskoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Pinturol je za 68 stotinki bio brži od drugoplasiranog Austrijanca Marsela Hiršera, kome je drugo mjesto bilo dovoljno da obezbijedi trofej u toj disciplini. Francuz Tomas Fanara bio je treći sa 92 stotinke slabijim vremenom od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je zvanični svjetski šampion, Amerikanac Ted Ligeti, peti je bio Njemac Feliks Nojrojter, a šesti Norvežanin Henrik Kristofersen.

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 640 bodova. Pinturol zauzima drugo mjesto sa 455, dok je treći Ligeti sa 422 boda. Hiršer je vodeći i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1208 bodova.Norvežanin Kjetil Jansrud je drugi sa 1084, dok je treći Pinturol sa 862 boda. Skijaši će sjutra u Kranjskoj Gori voziti slalom. (Mina)

Portal Analitika