Društvo

Brod Mornarice SAD u Baru, u ponedjeljak vježbe sa VCG

Povodom dolaska broda "USS Jason Dunham (DDG 109)" Mornarice SAD u barsku luku, američka delegacija, u čijem sastavu je bila novoizabrana ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, komandant broda Daren Dugan, komandant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan bojnog broda Darko Vuković i ataše za odbranu Ambasade SAD-a Daren Evans, posjetila je Opštinu Bar i sastala se sa predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem i rukovodiocem Službe predsjednika Andrejom Orlandićem.
Brod Mornarice SAD u Baru, u ponedjeljak vježbe sa VCG
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštine pozdravio je goste iz SAD i izrazio zadovoljstvo njihovom posjetom.

- Američki mornari su do sada učestvovali u određenim aktivnostima od društvene koristi, pomagali su lokalnim školama, te tako ostvarili bliži kontakt sa mještanima sa kojima su se susretali. Bar je poznat kao grad u kome žive više nacija i konfesija i upravo te različitosti se njeguju i pretvaraju u kvalitet i vrijednosti. Mi smo na to ponosni i vjerujem da će vaši mornari osjetiti dobrodošlicu od ljudi iz Bara – izjavio je Srzentić.

Dugan je izrazio zahvalanost na ljubaznom prijemu.

- Rado smo se odazvali pozivu da vas posjetimo i imali smo bezbjedan dolazak u luku Bar. Svi sa kojima smo sarađivali su bili veoma profesionalni. Tokom našeg boravka su planirane vježbe i treninzi sa pripradnicima crnogorske Mornarice i na taj način jačamo našu vezu kada je u pitanju saradnja u pomorskim aktivnostima. Naši mornari se raduju prilici što će posjetiti Bar i osjetiti Vašu kulturu, jer se mnogi od njih upravo prijavljuju u Mornaricu sa ciljem upoznavanja novih zemalja i njihovih tradicija – kazao je Dugan.

Prema riječima Vukovića, u ponedjeljak se planiraju zajedničke "PASEX" vježbe, kao i takmičenje u streljaštvu, kojima se želi jačati međusobna saradnja i odnosi.

Nakon sastanka, Srzentić je sa Duganom i Ueharom, obišao brod "USS Jason Dunham (DDG 109)" koji je usidren u barskoj luci.

Portal Analitika