Rukomet

Za kraj grupe sa Krimom, Adžić: Maksimumom do nove pobjede

Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da vjeruje da će podgoričke rukometašice i protiv Krima biti na svom nivou i pobjedom završiti Glavnu rundu Lige šampiona. Budućnost i Krim odigraće sjutra u Podgorici utakmicu posljednjeg, šestog kola prve grupe.
Za kraj grupe sa Krimom, Adžić: Maksimumom do nove pobjede
Portal AnalitikaIzvor

Adžić je kazao da je Budućnost odradila kompleksne i naporne četvorodnevne pripreme u Baru i da se nije spremala za Krim već za aprilske četvrtfinalne duele.

"Iz tog razloga će biti malo više zamora, možda grešaka i promašaja, ali moraćemmo ući ozbiljno u utakmicu, koja će biti drugačija od prethodnih. Nadam se da će djevojke kao i do sada biti na visini zadatka i da ćemo imati korist i od utakmice, kada je u pitanju uigravanje i podizanje forme", rekao je Adžićna konferenciji za novinare. On je naglasio da je volio da je Budućnnost imala jače rivale u grupi i da je prošla kroz par utakmica u kojima bi bila neizvjesna završnica.

Desni bek, Dankinja Kamila Dalbi, kazala je da je duel sa Krimom pretposljednji u dvorani Morača ove sezone i da treba sve učiniti da Budućnost ostane neporažena.

"Treba da ostenemo fokusirani, jer nemamo puno utakmica. Moramo dati sve od sebe i meč shvatiti ozbiljno", kazala je Dalbi.

Talentovani lijevi bek, Jelena Despotović, kazala je da će Budućnost maksimalno angažovano ući u utakmicu, iako nema rezultatskog značaja.

"Vjerujem da će ljudi koji dođu sjutra u Moraču moći da vide kvalitetan rukomet. Analizirali smo prvu utakmicu sa Krimom i vidjeli da drugo pluvrijeme nijesmo odigrali na nivou. Nadam se da ćemo greške ispraviti", rekla je Despotović.

Budućnost je prvi međusobni duel dobila 23:20, a u dosadašnjem dijelu Glavne runde ostvarila je maksimalan učinak. Budućnost je trijumfalno završila takmičenje u B grupi sa pet pobjeda i remijem, a u glavnu rundu prenijela je sedam bodova. U Glavnoj rundi, osim Krima, po dva puta savladala je Dinamo 25:18 i 26:18 i Lajpcig 28:21 i 32:19. Krim je bio trećeplasirani u A grupi, sa dvije pobjede i četiri poraza, a u Glavnoj rundi je bez bodova. Utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati. (Mina)

Portal Analitika