Crna hronika

Dvoje uhapšeno zbog heroina vrijednog 35.000 eura

Službenici Uprave policije juče su uhapsili Z.P. (26) i M.A. (27) iz Podgorice i zaplijenili 600 grama heroina vrijedne 35.000 eura, saopštila je savjetnica za odnose s javnošu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tamara Popović.
Dvoje uhapšeno zbog heroina vrijednog 35.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako je navela, službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, Sektora kriminalističke policije – Grupe za suzbijanje droge iz Podgorice juče, u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, lišili su slobode Z.P, star 26 godina i M.A, stara 27 godina, oboje iz Podgorice, kod kojih su pronašli i zaplijenili oko 600 grama opojne droge heroin.

- Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su ova dva lica imala namjeru da količinu od oko 600 grama heroina stave u tzv. uličnu prodaju. Vrijednost heroina koji bi bio prodat na ilegalnom uličnom narko-tržištu, što znači da bi bio sječen - miješan sa drugim supstancama i prepakivan u manja pakovanja, pa zatim stavljan u promet, iznosi oko 35.000 eura. Policijska akcija na suzbijanju distribucije heroina izvršena je shodno operativnim saznanjima koje su inspektori posjedovali, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici - precizirala je ona.

Takođe je navela da su izvršili pretrese tri stana u Podgorici na Starom aerodromu i Koniku, koje su koristila osumnjičena lica. U jednom od ovih stanova pronađeno je sedam pakovanja sa oko 600 grama heroina, koja su izuzeta. Takođe, od osumnjičenih je privremeno oduzet "BMW" u kojem je pretresom pronađena i oduzeta vaga za precizno mjerenje sa tragovima opojne droge.

- Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Zaplijenjeni heroin biće upućen Forenzičkom centru radi vještačenja - zaključila je Popović.

Iz Uprave policije podsjećaju da su njeni službenici tokom 2014. godine, u 414 zaplijena i realizovanih policijskih aktivnosti, pronašli i oduzeli 1.011,5 kg opojnih droga.

Portal Analitika