Region

U Srbiji sjutra Dan žalosti

Sedam osoba je stradalo u padu helikoptera koji je prevozio bebu iz Novog Pazara za Beograd, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj sednici Vlade Srbije, na kojoj je 15. mart proglašen za Dan žalosti.
U Srbiji sjutra Dan žalosti
Portal AnalitikaIzvor

Vučić je naveo da su u padu helikoptera stradali major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukalić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, ljekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Kontakt radio-vezom sa helikopterom Vojske Srbije izgubljen je sinoć u 22 sata i 31 minut, a u 22 sata i 34 minuta vazduhoplov je nestao sa radarskih pokazivača. Vlada Srbije odala je poštu stradalima minutom ćutanja.

Ministar odbrane Bratislav Gašić ocijenio je da su piloti koji su poginuli u padu helikoptera, bili najbolji piloti koje je Vojska Srbije imala.

- Njihova pogibija je nemerljiv gubitak za nas. Ti piloti su leteli u operacijama spasavanja širom Srbije a letelica kojom su upravljali je bila jedna od najboljih u sastavu VS, namenjena operacijama traganja i spasavanja i opremljena svim uređajima za letenje noću i u složenim uslovima - kazao je Gašić.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.