Abiznis

Ministarstvo finansija se pita za svako radno mjesto

Opštine koje potpišu ugovor o reprogramu duga neće moći da zaposle nijednog novog radnika bez saglasnosti Ministarstva finansija, saopštili su Pobjedi iz ovog resora Vlade.
Ministarstvo finansija se pita za svako radno mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u tekstu, Opštine će biti obavezne da traže saglasnost. Ministarstvo finansija, kojim rukovodi dr Radoje Zugić, 19. februara je predložilo da se reprogramira 86 miliona eura poreskog duga opština. Na 20 godina bi vraćalo deset siromašnijih opština, a Budva i Bar na pet godina.

Jednim od zaključaka tada održane sjednice Vlade predviđeno je da se u ugovorima o reprogramu poreskog duga utvrdi obaveza i dinamika rješavanja viška zaposlenih u organima lokalne uprave, javnim službama, ustanovama, privrednim društvima i javnim preduzećima čiji je osnivač opština, u skladu sa planom unutrašnje reorganizacije javnog sektora.

- U slučaju nepoštovanja smanjenja broja zaposlenih u predviđenoj dinamici, kao i neisplaćivanja zarada zaposlenima u bruto iznosu, Ministarstvo će raskinuti ugovor i o tome informisati Vladu - upozorili su iz Ministarstva.

Pobjeda piše da u Ministarstvu finansija još ne znaju koliki je končani iznos duga svake od opština, zaključno sa prošlom godinom.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.