Region

VIDEO: Oni su oteli dvogodišnju djevojčicu u Beogradu

Dramatičnu otmicu dvogodišnje djevojčice danas u Beogradu izvele su tri osobe, muškarac i dvije žene, a za dijete je bio pripremljen pasoš, javili su srpski mediji.
VIDEO: Oni su oteli dvogodišnju djevojčicu u Beogradu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo trgovina ljudima uhapšeni su M. S (47), S. A. G. (50) i Š. E. K (26). Nakon sveobuhvatne i opsežne akcije pripadnika MUP-a Srbije, osumnjičeni su oko 15 časova uhapšeni nakon što su pokušali da probiju naplatnu rampu kod Šimanovaca vozilom sa francuskim registarskim tablicama, a dijete je pronađeno nepovrijeđeno.

Djevojčica je pronađena bez povreda i vraćena roditeljima, a osumnjičeni su privedeni uz krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Otmica se dogodila u 12 časova, kada je majka sa djevojčicom u naručju izašla iz lokalnog supermarketa u Ulici braće Jerković ispred broja 227. Iz vozila koje ju je pratilo istrčao je muškarac, odgurnuo je i uvukao dijete u automobil.

Identitet otmičara zasad nije poznat, a ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da policija zasad ima samo njihove podatke iz pasoša koji su pronađeni, ali se još ne zna da li su te isprave vjerodostojne ili falsifikovane.

"Imali smo monstruozno djelo, ali su brzom i efikasnom reakcijom policije otmičari uhapšeni. Policajci su primijetili da su otmičari u jednom trenutku željeli da bace dijete preko ograde i pobjegnu bez njega, ali su bili pravovremeno opkoljeni i izbjegnut je najstrašniji scenario i dijete je živo i nepovrijeđeno", rekao je Stefanović novinarima na licu mjesta.

Kako je objasnio ministar, vozilo otmičara stigao je "presretač".

Kriminolog Božidar Spasić rekao je za B92 da je ovakva otmica dosad neviđena u Beogradu.

"Djeluje kao organizovana akcija otmičara i način na koji je izvedena ukazuje na to da se radi o profesionalcima. Možemo da nagađamo samo o razlozima, ali se otmice rade iz tri osnovna razloga - zarad ucjene, trgovine ljudima i kada je u pitanju porodična otmica", rekao je on.

RTS

Portal Analitika