Društvo

Novi UO da riješi stanje u bjelopoljskoj Opštoj bolnici

Rukovodilac Ministarstva zdravlja Suad Numanović kazao je da očekuje brzo imenovanje novog Upravnog odbora bjelopoljske Opšte bolnice koji bi, kako je naveo, trebalo da odlučuje o pitanjima koja se tiču te zdravstvene ustanove, prenosi Mina.
Novi UO da riješi stanje u bjelopoljskoj Opštoj bolnici
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Roditelji inficiranih beba u bjelopoljskoj Bolnici počeli su danas štrajk glađu, nezadovoljni što su ljekari, koji su osumnjičeni za taj slučaj, vraćeni na posao i najavili da će, ukoliko im se ne ispune zahtjevi, preduzeti radikalnije mjere.

Roditelji beba traže da se suspenduju bivši direktor bolnice, Tomislav Jeremić, i načelnica Neonatologije, Haka Tahirović, protiv kojih se u Višem sudu u tom gradu vodi krivični postupak.

Na pitanje hoće li nešto preduzeti povodom novonastale situacije, Numanović je kazao da je Vlada pokrenula postupak formiranja novog Upravnog odbora bjelopljske Opšte bolnice.

“Prosto naš sljedeći korak je da damo u vladinu proceduru da se imenuje novi Odbor, jer je prethodni u ostavci”, rekao je on.

Numanović je rekao da očekuje brzo imenovanje novog Upravnog odbora.

“Novi Upravni odbor s novim menadžerom će preduzeti dalje korake, kada je u pitanju i stanje u bjelopoljskoj bolnici i sprovođenje jasne zakonske procedure po tom pitanju”, kazao je Numanović novinarima, prenosi TV Vijesti.

Mina 

Portal Analitika