Abiznis

Sajam hrane Expo Trophy 2015: Prva nagrada za Montefish iz Tivta

Na 42. Sajmu hrane Expo Trophy 2015, koji je održan u Budvi, dodijeljenje su nagrade najuspješnijim izlagačima.
Sajam hrane Expo Trophy 2015: Prva nagrada za Montefish iz Tivta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prva nagrada i Zlatna plaketa dodjeljena je izlagaču Montefish iz Tivta.

"I na ovogodišnjem Sajmu Montefiš manifestuje najviši nivo u svim elementima sajamske ekspozicije: funkcionalnost i estetika štanda, besprijekorno profesionalno osposobljen personal, raznovrsna i kvalitetna promotivna sredstva. Svaki detalj je brižljivo osmišljen, nenapadno ali efektno dizajniran, tako da promotivne poruke sajamskog nastupa u stvari predstavljaju istinite i autentične informacije o stvarnom kvalitetu u koji se  možemo lako neposredno uvjeriti, čime uspješno izbjegavaju isprazna propagandistička pretjerivanja i javna samohvalisanja”, kazao je predsjednik žirija Momčilo Stojanović.

Drugu nagradu – Srebrnu plaketu – žiri je dodijelio kompaniji 13. jul Plantaže.

"U poslovanju ove firme, koja odavno predstavlja jedan od najprestižnijih crnogorskih i regionalnih brendova, njegovanje i valorizacija tradicije nipošto ne znači okovanost u konzervativnim obrascima, tromost u praćenju tržišne dinamike i rezervisanost prema inovacijama. Naprotiv. Jedino što je nepromjenljivo u poslovnom identitetu i praksi Plantaža jeste konstanti kvalitet, kako decenijama unazad tako i danas. To je suština. Sve ostalo predstavlja formu koja se uspješno razvija i mijenja samo ako se ide ukorak sa modernim vremenima. Stalno inoviranje ponude širokog dijapazona, fleksibilna i efektivna politika cijena, besprijekorna distribucija i osmišljena promocija -  upravo to su temeljni elementi takozvanog makreting miksa, čijim kvalitetnim kreiranjem i upravljanjem kompanije demonstriraju sposobnost da potrošačima isporučuju verijednost. Sve osim toga ne može se smatrati dobrim marketingom”, naglasio je Stojanović.

Treću nagradu - Bronzanu plaketu – žiri je dodijelio kompaniji doo Meso-promet iz Bijelog Polja.

"Ova kompanija je nagrađivana i prethodnih godina. Mi smo u tim ranijim prilikama detaljno ukazivali na kvalitete i prednosti znalačkog kreiranja i upravljanja brend portfolijom kojim ova firma ostvaruje visoku tržišnu konkurentnost i konstantan rast. Sve te pozitivne ocjene važe i sada, a za ovu priliku bismo, uz impresivan asortiman i besprijekornu prezentaciju, koji se kod ovog izlagača podrazumijevaju, posebno istakli njihovu kvalitetnu dugoročnu strategiju kontinuiranog djelovanja prema potrošačima na način koji garantuje standard kvaliteta ponude koji ne varira u zavisnosti od tržišnih konjinktura. Drugim riječima, krizni ciklusi u širim ekonomskim tokovima firme kao što je Mesopromet ne parališu, već dodatno mobilišu”, istakao je Stojanović.

Žiri je odao priznanje izlagaču Granulat doo iz Podgorice.

"Firme koje se bave distribucijom proizvoda koje stvara neko drugi, dakle uslužnom djelatnošću, stalno su suočene sa krajnje složenim izazovom da ponude više od onoga što su dobili od proizvođača; da vlastitim aktivnostima, sposobnošću i kreativnošću za te proizvode obezbijede i takozvanu dodatnu vrijednost; nešto što će korisnici, potrošači, doživjeti kao bolju ponudu u odnosu na konkurenciju. Granulat doo na ovom Sajmu u pogledu proizvoda ne nudi ništa posebno, što ne bi mogli ponuditi i mnogi drugi, ali to nudi na poseban način, na način koji je bez ostatka usmjeren ka potrošaču, njegovim potrebama i željama. Upravo to je temeljno polazište svake marketinške poslovne orijentacije, a posao ovog žirija je da vrednuje takve napore i ostvarenja”, kazao je Stojanović.

Žiri takođe odaje priznanje izlagaču UNIDO (Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj), Beč.

"Riječ je o Organizaciji Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj, koja na ovom Sajmu uspješno realizuje jednu ideju koja se u Crnoj Gori odavno najavljuje i planira, ali se tek odnedavno realizuje. Riječ je o formiranju klastera kao modelu saradnje raznorodnih firmi čiji se proizvodi mogu objediniti u složenoj i slojevitoj zajedničkoj ponudi na tržištu. U okviru projekta pod nazivom „Unapređenje konkurentnosti lokalnih malih i srednjih preduzeća kroz razvoj klastera“, koji je pokrenut prošle godine, na Sajmu su predstavljeni proizvodi više od 20 proizvođača hrane, vina i maslinovog ulja. Riječ je o preduzetnicima iz Grne Gore koji uz pomoć Ujedinjenih nacija, Evropske unije i Vlade Crne Gore uspješno ostvaruju ideal poslovne saradnje čiji konačni rezultat daje vrijednost koja prevazilazi prosti zbir pojedinačnih članica klastera“, kazao je Stojanović.

Specijalni Expo Trophy dobila je mađarska nacionalna trgovačka kuća-Budimpešta.

Portal Analitika