Politika

LP na konferenciji Liberalnih demokrata Velike Britanije

Potpredsjednica Liberalne partije Crne Gore Satka Hajdarpašić učestvovaće na konferenciji Liberalnih demokrata Velike Britanije u Londonu i Liverpulu. Konferencija će okupiti predstavnike liberalnih partija iz preko 20 država, koji će razmjenom iskustava i analizom liberalnih politika u državama Evrope i svijeta pokušati da kreiraju snažnije kampanje za liberale u svojim zemljama, saopšteno je Portalu Analitika iz Liberalne partije.
LP na konferenciji Liberalnih demokrata Velike Britanije
Portal AnalitikaIzvor

Delegatima konferencije obratiće se baronesa Sal Brinton, predsjednica Liberalnih demokrata kao i lord Pedi Ešdaun bivši lider partije. Oni će imati prilike da razgovaraju i sa  portparolom Vlade za međunarodne odnose u Domu lordova, lordom Viliamom Valasom ali i potpredsjednikom Vlade Velike Britanije, Nikom Klejgom koji je zamjenik premijera Kamerona u ime britanskih liberalnih demokrata.

Konferencija u organizaciji britanskih liberala i Vestminsterske fondacije za demokratiju označiće i podršku svih liberalnih partija učesnica kampanji Liberalnih demokrata za predstojeće izbore u Velikoj Britaniji. Učesnici će u nekoliko različitih sesija raspravljati o ulogama i doprinosu mladih ali i žena liberanim politikama i većem stepenu ostvarenja njihovih prava i zastupljenosti u kreiranju javnih politika.

Podsjećamo, Liberalna partija otpočela je početkom prošle godine saradnju sa britanskim liberalima kada se rukovodstvo LP sastalo sa ministrom pravde Britanije iz redova liberalnih demokrata Sajmonom Hjuzom. On je tom prilikom kazao da će liberali Velike Britanije i Sjeverne Irske pružati punu podršku LPCG u narednim kampanjama i izborima.

 
 
 
Portal Analitika